Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

De 1 Mai, gradul de ocupare in pensiunile de la sate a fost de 70%

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Turistii au preferat Tara Lapusului, Ocna Sugatag, Cavnic, Borsa, Vadu Izei

Proprietarii de pensiuni din satele si statiunile maramuresene se pot declara multumiti. Aceste unitati de cazare au fost ocupate intr-un procent nesperat de mare. De “vina” sunt preturile accesibile, ospitalitatea gazdelor si vremea buna.

Minivacanta de 1 Mai a scos lumea din casa. Multi au ales sa petreaca cateva zile in pensiunile situate in zone linistite, cu precadere la sate. Asa se face ca, desi oamenii muncii au avut la dispozitie doar week-end-ul, multi dintre ei au decis sa lase orasul si sa se relaxeze cateva zile alegand ca destinatie pensiunile maramuresene.

“Gradul de ocupare a pensiunilor maramuresene din mediul rural si din statiunile judetului a fost de aproximativ 70%. Este un rezultat peste asteptari si proprietarii acestor unitati de cazare sunt multumiti”, ne-a declarat Viorel Coroian, presedintele Asociatiei de Promovare si Dezvoltare a Turismului Rural Maramures. El spune ca turistii au ales pensiunile din Tara Lapusului, Ocna Sugatag, Cavnic, Borsa, Vadu Izei etc. “In zona Cheilor Lapusului a fost plin de lume. Unii au ales pensiuni, altii au preferat sa vina pe cont propriu. Zona a fost plina de corturi”, a mentionat interlocutorul. El espune ca turistii s-au simtit foarte bine, pentru ca vremea a fost frumoasa si gazdele le-au pregatit un program interesant. “Au fost mai multe posibilitati de agrement, mai multe atractii pentru turisti. Focul de tabara a avut mare succes. Oaspetii s-au simtit bine, astfel ca multi dintre ei, desi initial isi rezervasera locurile pentru una sau doua nopti, ulterior si-au prelungit sederea cu o zi sau doua”.

Cei care au ales sa petreaca minivacanta de 1 Mai la pensiunile maramuresene au fost locuitorii judetelor limitrofe, dar printre ei s-au numarat si multi baimareni. Au lipsit “sudistii”, care erau prezenti in numar mare anii trecuti.

Pensiunile se pregatesc pentru sezonul estival

Gazdele, de cum a trecut 1 Mai si le-au plecat oaspetii, au inceput sa se gandeasca la sezonul estival. Ei au inceput deja pregatirile. Unii au decis sa mai faca mici extinderi sau sa mai lucreze la confortul spatiilor de cazare. Insa nu e vorba de investitii mari pentru ca si ei resimt criza, dupa cum a spus un proprietar de pensiune din Oncesti.

Viorel Coroian a mentionat ca agentiile turistice din tara au inceput deja sa curteze gazdele care au pensiuni. “Deja s-au interesat in vederea rezervarii locurilor pentru perioada de vara. Noi am definitivat oferta pentru acest sezon si pot sa spun ca preturile sunt foarte accesibile, cu atat mai mult cu cat tarifele au scazut in majoritatea cazurilor cu 10-15%”, a spus presedintele Asociatiei de Promovare si Dezvoltare a Turismului Rural Maramures. Astfel, la pensiunile clasificate la doua stele tarifele de cazare sunt de 40 lei de persoana, iar la cele mai selecte, de trei stele, se percepe un tarif de 50 lei de persoana. Majoritatea pensiunilor ofera si micul dejun in acest pret. Daca se opteaza pentru pensiune completa (cazare plus trei mese pe zi) turistii vor scoate din buzunar 130 de lei de persoana la unitati de doua stele si 150 lei pe zi la unitati de trei stele. Tarifele mai pot suferi modificari in functie de durata sejurului si de serviciile suplimentare oferite. Mai mentionam ca in Maramures sunt aproximativ 400 de pensiuni  atat in mediul rural, cat si in orase.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns