Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Deputatul Catalin Chereches se opune vehement reducerilor criminale ale veniturilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[slideshow id=3276]

Vreau sa le comunic maramuresenilor si baimarenilor mei pozitia transanta pe care o am in ceea ce priveste reducerile de pensii si salarii. Ca om, care doresc sa imi aduc aportul prin activitatea mea la politica la imbunatatirea cetatenilor din Baia Mare si Maramures, nu pot fi de acord sub nicio forma cu reducerea cu 25% a salariilor din sectorul bugetar si nici cu reducerea cu 15% a pensiilor si a ajutorului de somaj. In acest moment in care decalajele sociale sunt majore, adoptarea acestor masuri ar echivala cu condamnarea la saracie a milioane de romani. Acest lucru ar putea fi evitat daca Executivul ar fi avut un plan anticriza prin care sa stimuleze in primul rand crearea de noi locuri de munca.

Scaderea tuturor pensiilor si salariilor, nediferentiat, inseamna ca Guvernul vrea ca factura crizei economice sa fie platita tot de cei cu venituri mici. Ajungem sa impozitam un milion de romani care primesc pensia minima, ajungem sa impozitam salariile profesorilor, impozitam ajutorul de somaj, indemnizatiile pe care le primesc persoanele cu handicap sau alocatiile copiilor.

Doresc sa ii asigur pe baimareni, pe maramureseni, ca voi ramane consecvent in actiunile mele de a le proteja si imbunatati calitatea vietii si ma voi opune vehement in Parlamentul Romaniei acestor reduceri criminale ale veniturilor.

Acum, ii adresez premierului Emil Boc urmatoarele intrebari< Cat timp vor fi in vigoare aceste reduceri de venituri? Cat timp singurii care vor deconta efectele crizei vor fi tot cei cu venituri mici? Cat timp Guvernul va risipi bani catre clientela politica in loc sa ii dirijeze catre investitii? Cate locuri de munca s-au creat de la inceputul anului? Cate investitii au fost derulate pana acum? Daca guvernul Boc nu este in stare sa raspunda la aceste intrebari, ar trebui sa plece.

Fara un pachet de masuri concrete, aplicabile cat mai rapid, care sa duca la reluarea cresterii economice, Romania se va afunda in criza. Se va ajunge astfel in situatia de a sacrifica fara niciun efect pensionari, bugetari si someri.

In acest moment, preocuparea principala a guvernantilor trebuie sa fie asigurarea pacii sociale, in conditiile in care sindicalistii anunta tot mai multe actiuni de protest. Doresc sa fac un apel public catre presedinte, primul ministru, parlamentarii din arcul guvernamental, pentru a lasa deoparte, macar acum, certurile politice si pentru a ne uni eforturile in vederea atenuarii efectelor crizei in Romania.

Catalin Chereches, deputat de Maramures

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns