Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevi din Anglia, Germania, Turcia, Polonia si Spania au vizitat Maramuresul

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fiind oaspetii scolii din Nistru, ei au participat la intreceri sportive si la mai multe work-shopuri

[slideshow id=3290]

Scoala cu clasele I-VIII Nistru este implicata in proiectul scolar multicultural Comenius, intitulat “Celebrarea diversitatii prin cultura populara si sport”. Astfel, in intervalul 3-8 mai, unitatea de invatamant a fost gazda a 50 de elevi si 18 profesori de la doua institutii scolare din Marea Britanie, o scoala din Germania, una din Turcia, una din Polonia si una din Spania. Carmen Ulici, directoarea Scolii din Nistru, a precizat ca oaspetii au fost cazati la Statiunea Izvoare, locul unde, in prima zi, s-au desfasurat o serie de activitati (dimineata elevii au participat la diferite intreceri sportive, iar dupa-amiaza au lucrat pe 5 work-shopuri).

Vizita la Casa Olarului din Baia Sprie

Oaspetii au vizitat si Casa Olarului a ceramistului Daniel Les. Aici au avut posibilitatea de a participa la o demonstratie de olarit, ei fiind foarte incantati de pastrarea traditiei si a artei ceramicii. Unii dintre ei chiar au invatat sa faca un vas de lut.

De asemenea, elevii au fost prezenti si la Festivalul Comenius, care s-a desfasurat la Casa de Cultura a orasului Tautii Magheraus, structurat in doua parti< in prima, fiecare scoala partenera a prezentat un mic program artistic, iar in a doua s-a prezentat rezumatul a ceea ce s-a facut in ziua anterioara la work-shopuri. Desigur ca spectacolul a fost deosebit, antrenant si interesant. Toate cadrele didactice si elevii din scolile partenere au fost incantati de modul de organizare, dar si de locatia unde au fost cazati, precum si de ospitalitatea romaneasca. Acestia au plecat hotarati sa continue relatiile de prietenie care s-au format in acest proiect prin accesarea unui alt proiect.

La desfasurarea proiectului si-au adus aportul Primaria orasului Tautii Magheraus, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, precum si Consiliul Judetean Maramures.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns