Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Modificari importante in componenta Biroului Permanent Teritorial al PNL Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A fost nevoie de interventia conducerii centrale pentru a salva filiala de la un adevarat dezastru

[slideshow id=3369]

PNL Maramures incearca sa iasa din starea de amnezie in care a intrat dupa ce Cristian Anghel a fost nevoit de situatie sa demisioneze din functia de presedinte al filialei. Primele miscari facute de conducerea partidului imediat dupa arestarea fostului lider pot fi considerate mai cu seama greseli copilaresti, ca sa nu le numim infantile. Urmarile nu au intaziat sa apara. Cristian Niculescu |agarlas si-a dat demisia din functia de presedinte al PNL Baia Mare, anuntand totodata ca renunta la candidatura pentru primarie. Apoi in functia de presedinte interimar al filialei a fost ales fostul deputat Ioan Hoban, o persoana controversata din mai multe puncte de vedere. Practic, PNL Maramures s-a impartit in mai multe tabere.

A fost nevoie de interventia conducerii centrale pentru a salva filiala de la un adevarat dezastru. Nu mai putin de trei membri ai conducerii au fost nominalizati sa se ocupe de filiala< Ilie Bolojan, Ovidiu Silaghi si Cornel Popa. Cu siguranta ca si Radu Stroe, secretar general, a avut un cuvant de spus, mai ales in prima faza, cea in care s-au facut cele mai multe greseli. In cele din urma s-a ajuns la dizolvarea Biroului Permanent Teritorial (BPT) prin demisia membrilor, formarea unei comisii de criza si aprobarea de catre Biroul Permanent Central a unei noi structuri de conducere.

In functia de presedinte interimar a fost numit Radu Stef, unul dintre cei sustinuti de Cristian Anghel pentru preluarea conducerii, alte variante fiind Emil Marinescu si deputatul Vasile Berci. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca Anghel a declarat de nenumarate ori dupa 19 martie ca Radu Stef este una dintre persoanele capabile sa conduca filiala. De altfel, Radu Stef a declarat dupa aflarea deciziei BPC< “Nu mi-am dorit aceasta functie. Am tot sperat ca domnul Anghel sa revina si sa isi reia functia in fruntea prtidului si a Primariei. Acum o saptamana nici nu voiam sa aud de asa ceva. Am acceptat pentru Cristian Anghel. Am pierdut mult prin plecarea lui Cristian Anghel. Si ca partid, dar si ca oameni. Va fi foarte greu de inlocuit un om de valoarea lui”.

Filiala are doar patru vicepresedinti

Noul BPT mai pastreaza 18 dintre vechii membri, alesi inca din 2005. Noua structura de conducere are patru vicepresedinti< Emil Marinescu, Ioan Hoban, Vasile Ciolpan (primarul orasului Viseu de Sus) si Ovidiu Pop (presedinte interimar PNL Baia Mare). Membrii in BPT sunt consilierii judeteni< Nicolae Mutiu, Dorel Ban, Gavril Ardusatan, Gheorghe Coman si Ioan Corodan, primarii Remus Stetco (Borsa), Zamfir Adoreanu (Seini), Vasile Mihalca (Copalnic Manastur), Florian Luca (Salig), Marcel Garda (Cernesti), viceprimarul Ovidiu Nemes (Sighetu Marmatiei), Dorel Iacob, presedinte PNL Tautii Magheraus. Au devenit membri de drept parlamentarii de Maramures Liviu Titus Pasca, Vasile Berci si Pavel Horj. Membri supleanti au devenit consilierii judeteni Marinel Zoicas, Teodor Ardelean, Gavril Timis, consilierul municipal Cornelia Negrut, primarii Pavel |udic (Repedea), Ciprian Rus (Ardusat) si Felician Ciceu (Dumbravita).

Catalin Chereches va trebui sa se inscrie in PNL

Membrii si supleantii BPT acopera ca reprezentare intreg teritoriul judetului, componenta acestuia putand fi apreciata drept echilibrata. Perioada de interimat a noii structuri de conducere urmeaza sa se incheie in maximum trei luni dupa incheierea alegerilor pentru primarie. Radu Stef a declarat ca menirea acesteia este castigarea alegerilor pentru primariei si organizarea Conferintei Judetene de alegeri in PNL.

Noul presedinte interimar a declarat deschis ca nominalizarea candidatului PNL va depinde aproape in totalitate de recomandarea lui Cristian Anghel. Dupa cum se stie, Anghel a declarat la ultima sa conferinta de presa ca il va sustine pe Marcel Barbul, director in cadrul Primariei Baia Mare. Ulterior si-a nuantat optiunea, mai cu seama dupa ce a intrat in joc deputatul independent Catalin Chereches. In mod sigur, candidatul va trebui sa fie membru al PNL. Asta ar presupune ca deputatul Chereches sa renunte la statutul de independent si sa se inregimenteze in PNL. Socotelile liberalilor sunt foarte bune. Castigand alegerile, PNL va avea continuitate la primarie. Pierzandu-le, va castiga un deputat. In ambele situatii liberalii maramureseni ies in castig.

Influenta lui Anghel s-a facut simtita si in modul de abordare a relatiilor cu celelalte partide: “Cu UDMR avem o relatie inceputa si consolidata de Cristian Anghel, pe care vrem sa o continuam. In privinta PSD, cred ca trebuie sa avem in continuare relatii bune, in baza protocolului aflat in derulare. Suntem doua partide aflate in opozitie si e normal sa colaboram pe mai multe planuri”, a spus Radu Stef.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns