Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Serviciul de Ambulanta Maramures a primit aviz de functionare doar pentru 6 luni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In acest interval va trebui sa isi remedieze problemele cu care se confrunta

[slideshow id=3383]

Timp de doua zile, Serviciul de Ambulanta Maramures, Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare, dar si Unitatea Primire Urgente – SMURD din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare au fost controlate la “sange” in vederea autorizarii acestora.

Comisia a fost formata din doi medici, medicul sef de la UPU SMURD Bihor si un medic de la SMURD Targu Mures, dr. Rares Pop, director medical al Directiei de Sanatate Publica Maramures si un inginer auto.

Se doreste infiintarea dispeceratului unic integrat

La Serviciul de Ambulanta Maramures avizul sanitar a fost acordat doar pentru 6 luni.

“A fost evaluat intreg parcul auto al Serviciului de Ambulanta Maramures, precum si toate autosanitarele din dotarea Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare. S-au constatat folosirea inadecvata sau deficitara a aparaturii din dotare, modul de gestionare a acesteia, lipsuri in coordonarea dispeceratului si a ambulantelor. Asta avand in vedere ca la Viseu de Sus sunt patru ambulante care deservesc un areal geografic si demografic mare si apar anumite deficiente precum timpul de prezentare la solicitare, modalitatea de transfer a pacientilor. Totodata se mai folosesc 5-6 ambulante care trebuie casate. Am gasit astfel de autovehicule la Viseu de Sus, Borsa, Sighet si la statia centrala. Din nefericire, exista un deficit de autosanitare la nivelul intregii tari. Situatia este la fel si la nivelul judetului nostru, la care se mai adauga si numarului mare de solicitari”, a explicat dr. Rares Pop.

Urmeaza ca pe perioada celor sase luni Serviciul de Ambulanta Maramures sa fie monitorizat, dupa care se va face o noua evaluare. In cazul in care aceste probleme nu vor fi remediate, cu toate ca acestea nu pericliteaza actul medical si pacientii, isi vor pierde autorizarea de functionare.

In schimb, pe segmentul SMURD nu au fost gasite nereguli, deoarece toate ambulantele sunt noi, iar echipajele care le deservesc sunt mai ordonate avand in vedere sistemul militarizat in care activeaza (ISU Maramures). Atat SMURD, cat si UPU – SMURD au primit autorizatie pentru trei ani. Se spera ca in scurt timp sa se infiinteze dispeceratul unic integrat. Astfel, apelul care se inregistreaza la 112 sa fie inregistrat de un singur dispecerat, care sa cuprinda atat solicitarile la care sunt trimite echipajele SMURD, cat si cele ale Serviciului de Ambulanta Maramures.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns