Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Baisprienii praznuiesc hramul Bisericii “Sfintii Imparati Constantin si Elena”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este prima sarbatoare de la constituirea noii parohii

[nggallery id=3396]

Pentru intreaga suflare a credinciosilor ortodocsi din Baia Sprie este cu adevarat o mare sarbatoare de suflet, sarbatoare cat un praznic imparatesc, intrucat are loc hramul bisericii care are ca patroni spirituali pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, praznuiti in fiecare an pe 21 mai. Este pentru prima data cand se sustine acest hram de la constituirea noii parohii in partea de jos a orasului Baia Sprie, avandu-i in frunte pe preotii slujitori Adrian Gheorghe Paul si Marius Catana. Comunitatea crestina ortodoxa baispriana va sarbatori crestineste acest moment duhovnicesc printr-o Sfinta Liturghie in bisericuta de lemn, la care au fost invitati sa ia parte mai multi slujitori bisericesti, oficialitati guvernamentale, judetene si locale, precum si credinciosi din comunitatile ortodoxe de prin imprejurimi.

A fost sfintita in anul 2000

Piatra de temelie a fost pusa in anul 1998, lucrarile de constructie au durat doi ani si a fost sfintita pe 21 mai 2000, de Sfintii Imparati Constantin si Elena, de catre Inalt Prea Sfintia Sa Justinian Chira, arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului, ca necesitate pentru credinciosii din partea de jos a orasului Baia Sprie, si devenita astazi parohie de sine statatoare. Sub coordonarea si atenta supraveghere a preotului paroh Adrian Gheorghe Paul, la inceputul acestui an, s-au pus bazele construirii unui Altar de vara. Se doreste extinderea propriu-zisa a bisericii parohiale, care este neincapatoare pentru numarul mare de credinciosi, lucrari care sunt in stare avansata de derulare.

Daca alaturi de credinciosii inimosi si cu suflet mare din Baia Sprie, care au contribuit cu bani si continua sa sprijine financiar consolidarea si continuarea lucrarilor incepute, ar intinde mana si cei care conduc destinele sociale la nivel mai inalt, fie ei guvernanti, consilieri judeteni, primari sau consilieri locali, cu siguranta lucrarile incepute s-ar putea definitiva, iar spatiul bisericesc alocat Parohiei Ortodoxe ar fi cu adevarat unul reprezentativ pentru intreaga comunitate baispriana.

“Pentru toate cele primite in dar de la Dumnezeu se va aduce un prinos de multumire prin savarsirea Sfintei Litughii, la care va lua parte un frumos sobor de preoti slujitori, cinstindu-i asa cum se cuvine pe Sfintii Imparati cei intocmai cu apostolii, Constantin si Elena, ocrotitorii acestui sfant locas”, a spus preotul Paul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns