Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Autoritatile din judet fac front comun pentru economisirea energiei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In perioada 1-5 iunie se desfasoara o campanie in acest sens

[slideshow id=3541]

In perioada 1-5 iunie, se desfasoara in Baia Mare campania “Economisind energie dam o sansa vietii”. Actiunea este organizata de Agentia de Management Energetic (AME) Maramures in colaborare cu Consiliul Judetean, Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania (AAECR), Inspectoratul :colar Judetean si Asociatia “Arta Educatiei” Baia Mare. Primele doua zile ale lunii au fost dedicate difuzarii de filme avand ca tematica protejarea mediului. La cinematograful Dacia au fost prezentate filmele “The age of stupid” si “Home”, foarte apreciate atat de dascali cat si de elevi. Ele au fost vizionate de peste 600 de tineri. Lansarea oficala a campaniei a avut loc ieri, la  Consiliul Judetean.

La evenimet au fost prezenti Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean, Istvan Ludescher, primarul interimar al Baii Mari, Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judetene “Petre Dulfu”, Amelia Baciu, inspector scolar, Adina Dumitru, director AME, Calin Cebotaru,  reprezentant AAECR, Radu Rosca, presedintele AME, Crina Barbos, presedintele Asociatie Arta Educatiei, profesori si elevi.

A fost lansata cartea “Mara iubeste viata”

Mircea Man a subliniat importanta economisirii energiei si a promis sprijin total proiectului si activitatilor viitoare ale colectivului implicat in actiune. “Ma bucur foarte mult ca programe ale CJ merg inspre copii si elevi. Este foarte important ca din clasele primare sa intelegem cat de important este sa economisim energia si sa gasim variante pentru energia clasica”. Teodor Ardelean a vorbit despre cartea lui Calin Cebotaru, “Mara iubeste viata”, avand un continut educativ pe tematica energiei, cate lansata tot ieri. “Este o carte de suflet pentru toate varstele, care vine sa inlocuiasca de fapt ce nu avem. Omenirea simte ca batjocorim aceasta planeta, ca risipim energia, ca nu dam importanta elementelor esentiale ale sale. Lupta pentru economisirea energiei este principala batalie la ora actuala si e bine sa pornim de la cei mici. Felicit autorii pentru idee si pentru concretizarea ei”, a spus directorul Bibliotecii Judetene.

Autorul cartii si-a inceput discursul refuzand microfonul, in semn de protest pentru sursele consumatoarele de energie. Chiar si asa mesajul sau a avut ecou. “Dedic acesata carte parintilor mei si dascalilor care m-au insotit tot timpul vietii. Cartea nu este numai un indemn la reducerea consumului de eneregie ci si o invitatie la normalitate. Important este ca informatiile prezentate sa fie transmise mai departe. Energia inseamna bani. Trebuie sa cautam solutii pentru diminuarea consumului”.

Sceneta tematica realizata de elevi

A urmat o sceneta tematica realizata de elevii :colii cu clasele I-VIII Chiuzbaia si cei ai clasei a IV-a Waldorf ai Scolii Dr. Victor Babes, coordonator fiind profesor Crina Barbos. Dupa micul spectacol care a fost apreciat de cei prezenti, copiii participanti la concursul de afise al campaniei au fost recompensati cu premii, ele fiind inmanate de Radu Rosca, presedinelel AME Maramures. A urmat un seminar de instruire pentru reprezentantii autoritatilor locale si ai institutiilor publice din judet, gazduit tot de sediul Consiliului Judetean. Lectorii Daniela Rotariu si Calin Cebotaru au vorbit despre identificarea surselor de risipa energetica, modalitati de reducere a consumurilor energetice in locuinte si institutii, despre surse alternative de energie si amprenta energetica personala.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns