Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ÎNCEPUTUL ANULUI ŞCOLAR

S-au incheiat lucrarile Conferintei Episcopale Romane

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Zilelel trecute, la sediul Episcopiei romano-catolice din Oradea s-a desfasurat sesiunea de primavara a Conferintei Episcopale Romane, cu participarea episcopilor greco-catolici si romano-catolici. La aceasta intrunire au fost prezenti episcopii nostri Ioan Sisestean, respectiv Eugen Schonberger. Conferinta a abordat si problematica relatiilor cu Biserica Ortodoxa Romana, respectiv refuzul retrocedarii si al celebrarii alternative in biserici, solutie propusa deja de mai multe ori cu atat mai mult cu cat in strainatate Biserica catolica ofera lacasuri de cult pentru comunitatile ortodoxe. In acelasi timp, Episcopatul Catolic din Romania regreta faptul ca Biserica ortodoxa refuza orice forma de rugaciune sau celebrare impreuna, desi in comunitatile ortodoxe din Diaspora acest lucru se intampla. Episcopii prezenti au concelebrat Sfanta Liturghie in Catedrala romano-catolica, dar si in biserica parohiala din localitatea Saniob, loc de pelerinaj cu vechi semnificatii istorice pentru Dieceza de Oradea.

Conferinta urmatoare va avea loc la Blaj

In cadrul lucrarilor conferintei s-a discutat despre intalnirea directorilor nationali pentru pastorala rromilor – Roma> preotii care ii ingrijesc pe cei aflati in emigratie> statutul Conferintei, aflat in studiu la Consiliul Pontifical pentru Texte Legislative> aprobarea Statutului si structurii Actiunii Catolice din Romania> discutarea si adoptarea unui Ratio studiorum pentru invatamantul teologic catolic in Romania> necesitatea unui congres national al familiilor> ecouri la Intalnirile Nationale ale Preotilor si initiative cu ocazia incheierii Anului Sacerdotal> necesitatea afirmarii clare a pozitiei Bisericii cu privire la flagelul avortului> alte probleme de ordin intern.

Conform Statutului, mandatul de presedinte a fost preluat, pentru o perioada de trei ani, de Preafericirea Sa Lucian Muresan, Arhiepiscop Major al Biserici Romane Unita cu Roma. In functia de vicepresedinte a fost ales ES Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti. Ca membri ai Consiliului Permanent au fost alesi Excelentele Lor Preasfintitii Ioan Gherghel, episcop de Iasi, si Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea. S-a stabilit ca urmatoarea sesiune a Conferintei Episcopale sa se desfasoare la Lugoj, in zilele de 28-30 septembrie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns