Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ÎNCEPUTUL ANULUI ŞCOLAR

Un medic dentist pensionar profeseaza cu toate ca nu mai are drept de libera practica

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In 2001, doctorului Gheorghe Pop i-a expirat contractul de inchiriere a spatiului unde isi desfasoara activitatea

[slideshow id=3548]

Greu de crezut ca in zilele noastre un pensionar medic dentist isi exercita meseria cu toate ca nu are drept de libera practica si niciodata nu s-a inregistrat la Colegiul Medicilor Dentisti sau la Directia de Sanatate Publica Maramures. In ciuda acestui fapt, are si pacienti. Cabinetul este situat la Directia Judeteana pentru Tineret (DJT), iar contractul intre cele doua parti a expirat in urma cu noua ani. Cu toate acestea, medicul pensionar isi desfasoara nestingherit activitatea. Pe banii DJT Maramures.

Ustensile vechi, aparatura invechita, mizerie peste tot. Aceasta este atmosfera cu care esti intampinat in momentul in care intri in cabinetul dr. Gheorghe Pop. Pentru cei care doresc sa isi faca programari la domnul doctor exista afisat pe usa si un numar de telefon – 0262800966, zilnic, intre orele 19 si 21. Am incercat si noi sa il apelam, insa se pare ca a prins de veste ca s-a aflat de faptul ca nu are drept de libera practica, asa ca nu mai raspunde la telefon. Dar pana nu de mult acesta lucra si percepea si tarife pentru “micile” lucrari pe care le realiza. Cabinetul medical a fost deschis in cadrul Asociatiei Municipale Romano-Franceze “Soarele si viata”, presedinte Maria Pintilie, care trebuia sa deserveasca elevii din internatele scolare, pe cei aflati in taberele scolare, precum si alte categorii de tineri din Baia Mare si parintii acestora, lipsiti de posibilitati materiale.

“A existat un contract intre DJT Maramures si acest medic, care a fost incheiat in 15 noiembrie 1997, pe o perioada de patru ani. Dupa care anual contractul trebuia reinnoit. Am verificat actele in momentul in care am venit la aceasta institutie si am dorit sa aflu ce este de fapt cu acest spatiu. Asa ca am incercat sa stau de vorba cu dansul. Cand am intrat in cabinet, doctorul isi desfasura activitatea, avand pe scaun o pacienta mai in varsta. I-am explicat ca nu se poate sa isi exercite meseria avand in vedere ca de cativa ani contractul cu noi ii expirase. M-a amenintat si mi-a spus ca nu vorbeste cu nimeni. Asa ca am inceput sa solicit forurilor competente sa ia masuri in aceasta privinta. Pe langa faptul ca nu ne plateste nicio chirie, nu isi achita nici macar cheltuielile de intretinere a cabinetului”, ne-a spus Adrian Todoran, director al DJT Maramures.

Medicul incriminat nu mai are drept de libera practica dinainte de 1989

Pe fir au intrat si reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Maramures. Acestia l-au instiintat pe medic sa se prezinte la sediul lor. Insa nici pana in prezent nu a raspuns solicitarii primite.

“In urma cu doua saptamani ne-am deplasat la administratia DJT, unde am aflat ca functioneaza un cabinet stomatologic. Am dorit sa verificam actele, avand in vedere ca la acest cabinet nu exista niciun document afisat la vedere, precum dreptul de libera practica, autorizatia sanitara de functionare si contractul de spatiu. Pornind de la aceste aspecte, am verificat daca actele exista in baza noastra de date. Nu mica ne-a fost mirarea cand am constatat ca nici la noi nu figureaza”, ne-a spus dr. Rares Pop, director medical al Directiei de Sanatate Publica.

Dr. Viorica Titirca, presedinta Colegiului Medicilor Dentisti, spune ca acest medic nu mai are drept de libera practica inca dinainte de 1998-1999, cand probabil s-a pensionat. “De cand sunt eu presedinta la acest colegiu, acest medic dentist nu figureaza cu drept de libera practica. In prezent sunt aproximativ 20 de medici dentisti pensionari care inca mai lucreaza. Nici cabinetul nu are autorizatie de functionare. In cazul in care medicul respectiv nu a mai activat mai mult de 5 ani se organizeaza stagii de 6 luni dupa care se sustine un examen, iar cel in cauza isi redobandeste dreptul de libera practica. Acest domn nu a facut asa ceva”, ne-a spus interlocutoarea noastra.

*****

Forurile competente sustin ca medicul stomatolog nu va scapa nepedepsit. Acesta risca ca pe langa faptul ca nu va mai profesa niciodata sa se aleaga si cu un dosar penal.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns