Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Uite cum trece vremea de nici n-apuc sa ma gandesc la ea. Tocmai reusisem sa-mi contactez un fost coleg de liceu, absolvent de matematica la Timisoara. Pur si simplu era sa lesin de emotie – este profesor universitar la Universitatea Politehnica de stat din California. Ei, dupa ce mi-a raspuns, la fel de perplex, nu l-am vazut de vreo 30 de ani, zice ca-si aminteste si cu cine stateam în banca în urma cu 43 de ani. De bucurie i-am expediat de urgenta doua fotografii cu colegii de la întalnirea de 40 de ani.

Eram pe jar. Nu-mi raspunde de vreo zece zile. Imi alertez colegii, l-am aflat pe Tutu si tocmai acum el nu-mi raspunde. Cand pierdusem orice speranta, primesc raspunsul. I-a recunoscut pe toti baietii, iar dintre fete doar pe trei. Nu ne-am vazut cu Tutu de vreo 30 de ani, poate mai mult. Azi tocmai ziaristul si poetul pe care-l priveam admirativ cand lucra în Bucuresti si-l vedeam pe strada în Baia Mare ma întreaba daca merita sa scrii romane. Cum sa nu merite, numai ca eu n-am reusit sa finalizez înca un roman,    desi-mi doresc asta. Cine se întreaba retoric? Mai mult poetul Gheorghe Parja decat ziaristul ale carui interviuri le citesc de trei si patru ori, desi sa fiu sincer am lecturat profesional cateva carti anume sa învat ceva din ele. Gheorghe  Pârja scrie de parca ar canta cu cel intervievat un cantec de suflet< Ioan Alexandru, Breban, Buzura, Luky Castle, Mihai Olos, Fanus Neagu. Despre interviul cu Fanus Neagu realizat în miez de noapte la Cluj mi-a povestit poetul într-o seara în care îsi exprima teama ca intrarea noastra în uniunea europeana sa nu fie o capcana.

Mi-am amintit de Gheorghe Pârja acum cand a împlinit 60 de ani si eu n-am scris cateva cuvinte despre dumnealui. Daca ar sti cat    m-am certat cu Ion M. Mihai din cauza  poeziilor sale ca în final sa-l elogieze pe poet în scrierile sale.

Poetul Pârja, cu fata de copil suparat, a împlinit 60 de ani. E batran poetul? Batran e drumul tarii pe care noi, generatia asta, l-am cunoscut destul fie la munci patriotice, fie la munci agricole. Orice      s-ar spune, Gheorghe Pârja are o inima uriasa, în care ma bucur ca am reusit sa locuiesc si eu fie si numai pentru o clipa.

E batran poetul? Batran este drumul tarii. La multi ani, maestre! Tine si pentru mine un paharut!

Stefan Jurca

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns