Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevii Scolii Populare de Arte au prezentat spectacole de exceptie la sfarsit de an scolar

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nu au fost trecute cu vederea nici creatiile vestimentare din materiale reciclabile

[slideshow id=3595]

Cine ar fi crezut ca o rochie de mireasa poate fi la fel de frumoasa si de apreciata daca este confectionata in totalitate din servetele albe. Mai mult, pentru ca mireasa sa se fereasca de soare, avand in vedere temperaturile ridicate din lunile de vara, elevii Scolii Populare de Arte “Liviu Borlan” din Baia Mare si-au facut din acelasi “material” si o umbrela. Si cum sa isi prezinte creatiile daca nu in cadrul unei prezentari de moda. Evenimentul a fost inscris in programul actiunilor derulate in cadrul Zilelor Scolii “Liviu Borlan”.

Timp de doua zile, cursantii Scolii Populare de Arta au dorit sa arate ca nu au pierdut timpul degeaba si au invatat cat mai multe de-a lungul anului scolar de la profesorii lor. Astfel, pe scena Teatrului de Papusi din Baia Mare au sustinut spectacole elevii claselor canto-muzica populara, pregatiti de profesoarele Voichita Regos, Clara Sacalean si Ramona Darha. Nu au lipsit nici membrii Ansamblului “Doruletul”, condus de profesorul Gavrila Babici, precum si “Doruletul mic”, dirijor Dan Daniel, elevii de la clasa instrumente de suflat, profesori Vasile Goci si Gusti Marc. Nu s-au lasat mai prejos nici de la dansuri populare, profesor instructor Grigore Simionca, profesor corepetitor Grigore Chira, elevii de la canto-muzica usoara, profesor Adriana Diaconu, corepetitor Grigore Chira, design-vestimentar, profesor Susana Pop-Debreteni, precum si canto-clasic, profesor Clara Sacalean, corepetitor Carmen Augustin.

Sala a fost neincapatoare

“Au fost implicati peste 300 de elevi ai scolii noastre. Pe aceasta cale dorim sa multumim in primul rand profesorilor nostri, dar si parintilor care ne-au acordat inca o data increderea lor. Am fost impresionati atat de spectacolul de muzica populara, cat si de muzica usoara. Dar nu am trecut cu vederea nici creatiile vestimentare realizate de elevi din materiale reciclabile, precum servetele, hartie creponata, cerata si altele. Cu siguranta doamnele si domnisoarele isi vor dori sa intre in posesia acestora sau cel putin sa isi croiasca unele asemanatoare, dar poate din alte materiale conventionale”, a spus Vasile Petrutiu, directorul institutiei de invatamant.

Sala s-a dovedit si de aceasta data neincapatoare, avand in vedere ca printre cei care au dorit sa ii vada pe cursanti s-au numarat prieteni, bunici si parinti. Organizatorii spera ca din anul scolar 2010-2011 elevii sa isi reinceapa cursurile la sediul lor, dar pana una alta multumesc directoarei Monica Orha, directoarea Scolii nr. 1, si directorului Aurel Cucu, al Teatrului de Papusi, pentru intelegerea de care au dat dovada. De acum atat profesorii, cat si cursantii se vor bucura de o vacanta binemeritata.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns