Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Laboratorul Spitalului Judetean Baia Mare, modernizat la standarde europene

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pacientilor nu li se vor mai recolta analize cu seringi, ci pe baza vacutainerelor

[singlepic id=4201 w=320 h=240 float=]

Niciun laborator din judet nu poate sa ofere analize gratuite maramuresenilor daca nu detin acreditare ISO. Avand in vedere acest aspect, o delegatie formata din specialisti ai Asociatiei de Acreditare din Romania-Organismul National de Acreditare (RENAR) viziteaza in aceste zile Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare.

“Acreditarea este necesara pentru a continua contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate pe segmentul laborator. A fost un efort extrem de sustinut din partea colectivului laboratorului si al serviciilor administrative. Din pacate ceea ce trebuia facut in urma cu trei ani nu s-a realizat la momentul respectiv. Din aceasta cauza am fost obligati ca intr-o perioada scurta de timp sa facem eforturi atat la regandirea unor circuite cat si la realizarea unei investitii pentru reabilitarea aparaturii. Laboratorul are o fata noua”, a precizat dr. Calin Pop, managerul Spitalului Judetean. Fiecare procedura va costa spitalul 100 de euro, in conditiile in care in total trebuie acreditate 50 de proceduri. Investitia totala se ridica la 15.000 de euro.

Se va implementa un sistem informatic si in ambulator

Pacientilor nu li se vor mai recolta analize cu seringa, ci pe baza vacutainerelor, atat cei din exterior, cat si cei internati. De asemenea, vor fi o serie de proceduri standardizate de recoltare, transport si eliberare a rezultatelor. “Etapa urmatoare este cea de informatizare a laboratorului, care va permite un plus in gestionarea si managementul acestui laborator si totodata a ambulatorului spitalului. Aceste lucruri se vor face in urmatoarele trei luni. S-au demarat licitatii de achizitionare a computerelor si a imprimantelor necesare”, a mai adaugat interlocutorul nostru. Astfel, pana la finele anului, pacientii care vor fi consultati de catre medicii de specialitate din ambulatorul spitalului sau care isi vor face un set de analize, vor primi retete tiparite in mod electronic. De asemenea,  programarea se va face tot cu ajutorul computerului si se va putea respecta. :i de aceasta data costurile sunt ridicate, estimandu-se o suma de aproximativ 70.000 de euro.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns