Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Prelungirea programului Camerei Deputatilor a generat scandal

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a supus la vot, luni seara, la propunerea liderului grupului PDL Mircea Toader, prelungirea plenului până la ora 21.00, acest demers stârnind furia opoziţei, care a înconjurat prezidiul, a strigat “ruşine!” şi a cerut ca Oltean să fie dat afară.

După reluarea plenului, în urma pauzei de consultări solicitate de PSD, o cerere a liderului de grup al PDL de a se prelungi plenul până la ora 21.00 a generat nervozitate în rândul opoziţiei.

Opoziţia a refuzat să fie supusă la vot cererea lui Mircea Toader, cerând explicaţii pentru întârzierea de o oră şi jumătate cauzată de parlamentarii din arcul guvernamental.

În momentul în care Oltean a supus la vot propunerea PDL, social-democraţii şi-au părăsit locurile din plen, înconjurând prezidiul la care se afla preşedintele de şedinţă, huiduind şi strigând “Ruşine!”. “Daţi-l afară pe preşedintele de şedinţă”, a cerut un social-democrat.

Votul pentru prelungirea programului a fost astfel de 145 “pentru”, 10 “împotrivă” şi 4 “abţineri”.

Oltean a încercat să facă ordine printre colegii săi, cerându-le fără succes social-democraţilor să ocupe locul în sala de şedinţă. “Cine nu doreşte să ocupe locul în sala de şedinţă este liber să o părăsească. Domnilor colegi vă rog să nu mă intimidaţi că nu aveţi pe cine”, a spus Oltean, rămânând impasibil la prezidiu.

În acest timp, liberala Cristina Pocora i-a arătat lui Oltean semnul mâinilor încrucişate, ca şi cum pedelistul ar fi purtat o pereche de cătuşe.

“Nu ai cvorum de şedinţă”, i-a spus Aura Vasile lui Oltean, relateaza Newsin.

“Este incredibil, minoritatea vrea să domine majoritatea în Parlament. Săvârşiţi un abuz, vă rog să vă ocupaţi locurile în sala de şedinţă!”, a exclamat Oltean la un moment dat, după încercări nereuşite de a face ordine.

Olteana încercat, ridicând vocea, să sublinieze că votul majoritar a fost pentru prelungirea programului, iar când viceliderul grupului PSD Aura Vasile a încercat să intervină, Oltean i-a tăiat microfonul.

După aceea, Oltean a decretat pauză de 10 minute, în protestele opoziţiei.

Aura Vasile a mai încercat să ia cuvântul, tăindu-i-se din nou microfonul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns