Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Principiile de viata, cu si fara mistocareala

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O leapsa despre principii de viata… Greu de raspuns la asa ceva. Nu pentru ca nu le-as avea, da-i pace, ca înca am si prea multe, fi-mi-ar feelingul moral sa-mi fie. Ci pentru ca traim într-o perioada si o lume când a vorbi despre principii este desuet si, desigur, de un ghertoism pe invers, intelectualicesc si elitist. În fine…

Cred ca v-am mai spus pe acilea pe la mine ca sfântul principiu dupa care ma ghidez masiv în viata este unul extrem de simplu< fii tu însuti. Citit pe repede înainte nu înseamna nimic pentru unii. Dar, ca orice mare adevar, simplitatea sa este complexitatea rezolvata, ca sa îl citez pe unul dintre marii nebuni frumosi ai frumosului.

E important sa fii tu însuti. E decisiv chiar. Pentru ca lumea, într-un final, interactioneaza cu adevarat doar cu cel care esti cu adevarat. Cu cât te ascunzi mai mult si te complaci în prefacatorie, cu atât dureaza mai mult pâna lumea ajunge sa te cunoasca si cu cât dureaza mai mult toata aceasta tragi-comedie, cu atât dezamagirile si frustrarile legate de asteptarile pe care lumea le avea fata de tine sunt mai acute, odata ce lumea te vede asa cum esti.

Hai sa luam cazul simplu, dar fundamental în viata noastra< dragostea. Aici chiar nu poti fenta. Daca în anumite cercuri sociale, prefacatoria ta functioneaza la anumite niveluri superficiale, atunci când îsi cauti iubirea, a merge pe varianta asta de a te arata mai Gigi Duru decât esti este o prostie pe care, daca persisti în ea, o meriti si te merita. Eu unul sunt absolut convins ca undeva exista jumatatea potrivita pentru fiecare. Dar pentru acel ”fiecare” adevaratul, care nu se ascunde sub tot felul de tertipuri. Cine stie câte întâlniri cu jumatatea ta minunata ai ratat pentru ca în loc sa fii tu însuti ai ales sa fii altceva…

Nu e usor sa fii tu însuti. Celor mai multi dintre noi nu le iese din prima. E nevoie de antrenament serios ca sa ne simtim bine în pielea noastra. Dar în momentul în care vom simti ca nu ne mai mintim noi pe noi, atunci vom constata cu surpriza ca lumea din jurul nostru abia din acel moment începe cu adevarat sa ne asculte. Succes, ca sa zic asa.

Cristian China Birta

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns