Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Parlamentarii PDL către premierul Boc: “Noi am dat poporului circ, dvs. daţi-i sânge“

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După ce i-au salvat mandatul prin votul de la moţiunea de cenzură, parlamentarii PDL i-au amintit, miercuri, lui Emil Boc că le este dator cu luarea de măsuri care să repare imaginea şifonată a partidului.

Anunţaţi că duminică vor fi convocaţi într-o întâlnire cu Traian Băsescu, pedeliştii i-au transmis lui Boc că orice amânare va fi taxată. “Degeaba ne întâlnim la Snagov, dacă nu veniţi cu măsuri concrete. Nu are rost să mai facem terapie în grup”, i-a spus premierului vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, în cadrul întâlnirii pe care primul ministru împreună cu miniştrii Vasile Blaga şi Radu Berceanu au avut-o, miercuri, cu grupul deputaţilor PDL.

Practic, mult-aşteptata remaniere a Executivului, ce ar putea veni odată cu tăierea posturilor de secretari de stat, ar urma să fie pusă la punct până la finalul acestei săptămâni, partidul aşteptând unda verde de la Cotroceni, în cadrul întâlnirii de duminică. Surse parlamentare au precizat pentru Gândul că premierul a dat asigurări că evaluarea ministerelor va fi prezentată chiar în cursul acestei săptămâni, iar concluziile vor fi înaintate grupurilor de la Senat şi Camera Deputaţilor.

Aceasta, în condiţiile în care nici parlamentarii puterii nu au cerut, nominal, nicio demisie, aducând doar critici generale, precum cheltuirea ineficientă a fondurilor şi problema clientelei politice.

Cum a pornit zvonul demisiilor din Guvern

Deşi, ieri, deputaţii PDL s-au arătat îngăduitori, marţi seara, imediat după votul moţiunii, cererile au fost radicale. “Poporul vrea circ şi sânge. Noi le-am dat circ în seara asta (la moţiunea de cenzură – n.red.), dumneavoastră le daţi sânge?”, l-a întrebat senatorul Mihail Hărdău pe Emil Boc. “Da”, i-a răspuns sec premierul, bâiguind ceva de genul că remanierea va fi făcută în curând.

Cum Hărdău a fost ministru al Educaţiei, unii dintre parlamentari au presupus că dialogul cu Boc a fost încă un semn că Daniel Funeriu, ac­tualul titular de la Învăţământ, va fi schimbat. Aşa au pornit miercuri dimineaţa zvonul privind demisia a trei miniştri, printre care şi Funeriu, în şedinţa de Guvern.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns