Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Casa de Asigurari de Sanatate Maramures este luata cu asalt de diabetici

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acestia sunt trimisi de medicii de specialitate pentru dovada calitatii de asigurat

[slideshow id=3690]

In fiecare zi la orele diminetii, Casa de Asigurari de Sanatate Maramures este luata cu asalt de asigurati. Acestia solicita, fie adeverinta de asigurat, fie doresc sa isi depuna documentatia necesara sau sa solicite un dispozitiv medical, ori cardul european de sanatate. Asa se ajunge la nervi intinsi la maximum si de o parte si de alta a ghiseului. Insa, se fac eforturi pentru ca aceste cozi interminabile sa se risipeasca.

“Aglomeratia se datoreaza faptului ca cele mai multe persoane doresc sa depuna declaratiile si sa obtina calitatea de asigurat. Doresc sa va spun ca exista posibilitatea transmiterii on-line a declaratiilor care nu contin concedii medicale. Pentru a se realiza acest lucru trebuie contactat serviciul informatic al CAS Maramures de unde se va da o cheie in baza certificatului fiscal si al unei cereri. Astfel, in perioada 10-25 a fiecarei luni, agentii economici nu vor trebui sa se prezinte personal la noi pentru a depune documentele necesare”, spune ec. Adriana Huhlaniuc, director economic al institutiei. In ceea ce priveste atestarea calitatii de asigurat, conducerea CAS Maramures face apel la furnizorii de servicii sa verifice acest lucru tot pe baza internetului. “Suntem in permanenta asaltati de maramuresenii care ne solicita act in vederea atestarii calitatii de asigurat. Dar acest lucru se poate verifica pe baza CNP-ului, prin accesarea site-ului www.cnas.ro. Asa ca ii vor trimite catre CAS Maramures strict doar pe persoanele care nu au clarificata calitatea de asigurat. Doar asa vom reusi sa scapam de aglomeratie, sa ii scutim pe oameni de drumuri inutile”, sustine directorul economic.

Bolnavii cronici beneficiari ai programelor de sanatate nu au nevoie de adeverinta

Din pacate insa, din exces de zel, mai sunt medici care pentru a fi siguri ca li se vor deconta serviciile medicale ii trimit pe pacienti la CAS. Asta pentru a obtine peticul de hartie pe baza caruia fac dovada ca sunt asigurati. “Marti si miercuri au fost trimisi la noi bolnavii cronici, in special diabeticii. Acestia sunt pe program national, asa ca nu necesita adeverinta de asigurat. Exista si persoane care realizeaza si alte venituri, chiar daca sunt pensionari. ~n aceste situatii, sunt rugati sa vina la noi pentru a-si reglementa situatia. Adica sa verifice daca platesc 5,5% catre Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, din ceea ce declara ca si venit”, spune dr. Alexandru Deac, presedinte-director al CAS Maramures.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns