Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Suior are loc o tabara de formare a tinerilor antreprenori

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Participa 32 de elevi de clasele VII-XI din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud si Cluj

Centrul Europe Direct Maramures, in parteneriat cu institutia similara din Bistrita, va organiza, in perioada 22-24 iunie, o tabara antreprenoriala la Suior. Tineri din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud si Cluj vor participa la activitati de stimulare a competentelor antreprenoriale. De asemenea, in cadrul programului taberei sunt prevazute si vizite la doua firme din judet.

Tabara de formare a tinerilor antreprenori “Vara antreprenoriala maramureseana” se adreseaza elevilor de nivel minim gimnazial (clasele VII-XI) si isi propune sa dezvolte competentele antreprenoriale ale participantilor, pentru a face fata provocarilor specifice mediului de afaceri concurential, din Uniunea Europeana. Vor participa 32 de elevi din clasele VII-XI din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud si Cluj. 12 tineri din Consiliile Locale ale Tinerilor si Copiilor Baia Mare au fost selectati de Centrul Europe Direct Maramures pentru a participa la tabara, ca recompensa pentru implicarea constanta in organizarea de actiuni comune, precum si pentru rezultatele obtinute la evenimentele dedicate Zilei Europei 2010, ne-a informat Margareta Capalnean, coordonatorul Centrului Europe Direct Maramures. Tinerii baimareni vor fi insotiti de coordonatorul CLCT din Primaria Baia Mare.

Vizite de studiu la firme si institutii din zona Baia Mare

“Activitatile din cadrul taberei vor include vizite de studiu la firme si institutii din zona Baia Mare, activitati practice si studii de caz privind idei de afaceri, precum si actiuni de cunoastere a zonei”, a mai subliniat interlocutoarea. Actiunea este binevenita avand in vedere ca tinerii trebuie sa se instruiasca in acest domeniu intr-o economie de piata, cu atat mai mult cu cat concurenta externa este foarte puternica. Ideea este salutara cu atat mai mult cu cat imbina placutul cu utilul si este pe gustul celor pentru care a fost organizat evenimentul. Tinerilor le place sa fie activi, sa invete, sa se instruiasca dar si sa se distreze, asa ca  organizatorii vor imbina cat mai eficient aceste aspecte.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns