Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

70% dintre clientii agentiilor de turism prefera excursiile externe

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Destinatiile preferate sunt Bulgaria, Turcia sau Egipt

Diminuarea salariilor a redus drastic cererea de bilete de odihna si tratament. Desi agentiile de turism afiseaza oferte tentante atat ca pret cat si ca destinatie, lumea nu se inghesuie sa le achizitioneze. De ce? Perspectivele economice sunt sumbre, iar diminuarea salariilor si pensiilor a facut lumea sa renunte la petrecerea concediului intr-o statiune la mare sau la munte. Totusi, mai sunt si familii care considera ca si pe timp de criza este nevoie de putina relaxare, acestia aleg ofertele speciale si putini dintre ei chiar si destinatii de lux.

“Anul trecut pe vremea asta era nebunie. Lumea venea sa se interseze si sa cumpere bilete pentru diferite destinatii turistice. Acum doi ani era pur si simplu coada la agentie. In schimb, acum, vedeti si dumneavoastra care este situatia. Solicitarile au scazut extrem de mult ca urmare a recesiunii economice si a reducerii salariilor si pensiilor”, ne-a declarat Daniela Grigorescu, directorul unei agentii de turism din Baia Mare. Ea a spus ca lumea se interesaza de oferte dar, din pacate, putine se materializeaza. “Lumea isi doreste sa mearga undeva in concediu dar nu toti sunt dispusi sa aloce sumele respective pentru un sejur estival”, a adaugat interlocutoarea. Ea a mentionat ca mai mult de jumatate din totalul clientilor aleg destinatii externe. Cei care vor sa petreaca o saptamana pe litoral si sa plateasca putin au ales oferta tarii vecine, Bulgaria. Astfel, sapte nopti de cazare la un hotel de trei stele situat pe litoralul bulgaresc costa 200 de euro de persoana. Ei beneficiaza atat de cazare cat si de masa in sistem all inclusiv. Transportul se face cu masina personala. Cei care nu vor sa aiba grija sofatului si vor sa se mai racoreasca pe drum cu cate o bere pot opta pentru o excursie cu autocarul la Paralia Katerini, in Grecia. Pretul este de 100 euro de persoana si include transportul cu autocarul si sapte nopti de cazare. Ieftin dar foarte obositor, totusi.

Preturile ar putea scadea

O alta oferta, de asta data cu avionul, este pentru insula Corfu. ~n acest caz pretul este de 300 de euro de persoana, tariful incluzand transportul cu aviounl din Cluj Napoca, sapte nopti cazare si doua mese pe zi. Peisajul este deosebit, pigmentat cu delauri bogate in vegetatie, pini, maslini si chiparosi. Exista plaje ale caror ape sunt ideale pentru practicarea scufundarilor si a diverselor sporturi acvatice. Tot acolo gasiti oaze de liniste in care va puteti relaxa in cel mai autentic mod posibil. Si in Egipt s-au vandut bilete avand in vedere preturile bune practicate de hotelierii de acolo. “Ofertele sunt chiar mai bune decat cele din Turcia. Atat in Egipt, cat si in Tunisia si in insulele grecesti exista oferte speciale, unele s-au epuizat deja. Sunt destinatii unde nu mai exista niciun loc disponibil. Dovada ca totusi se circula. Probabil insa ca nu mai sunt nici atat de multe oferte ca anii trecuti”, a precizat Daniela Grigorescu. Ea a mentionat ca preturile nici nu au crescut dar nici nu s-au diminuat fata de anul trecut, asa cum ar dori turistii. Oferta este slaba si daca se va mentine tot asa nu este exclus insa ca preturile sa scada, a adaugat interlocutoarea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns