Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Angajati din 15 primarii se vor instrui pe bani europeni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cursurile fac parte din proiectul “Trans_Urban” al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare “Sistemul Urban Baia Mare”

Millennium Business Center a gazduit, ieri, lansarea proiectului “Trans_Urban” al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitare “Sistemul Urban Baia Mare”. Au participat membri echipei de proiect, angajati ai Primariri Baia Mare si ai celorlate 14 primarii implicate. Proiectul a fost depus spre analiza anul trecut in septembrie si a primit unda verde de la Ministerul Administratiei si Internelor abia in luna mai.

“Acesta isi propune intarirea capacitatii administrative a administratiilor implicate, consolidarea profilului Sistemului Urban Baia Mare ca si caz de buna practica  in administrarea teritoriala, dezvoltarea unui numar de proiecte intercomunitare relevante fata de prioritatile stabilite. Vom analiza strategia fiecarei localitati in parte si vom incerca sa corelam aceste strategii pe intreaga zona metropolitana a municipiului Baia Mare. Proiectul se adreseaza unui numar de 15 unitati administrativ teritoriale< municipiul Baia Mare, cinci orase si noua comune, in calitate de beneficiari directi. Grupul tinta al proiectului, in acelasi timp beneficiari directi ai programelor de dezvoltare a resurselor umane din cadrul proiectului, este format din 20 de persoane cu functii de conducere din cadrul administratiilor publice componente”, a subliniat Paul Pece, managerul proiectului.

98% din suma este finantare nerambursabila

Cum si-au justificat cei care au scris proiectul solicitarea de finantare? Prin lipsa unui organism comun pentru elaborarea si aplicarea politicilor comune de dezvoltare si prin criza economica mondiala, ceea ce impune o redefinire a prioritatilor si a abordarii strategice. Valoarea eligibila a proiectului este de 490.000 lei, din care 98% reprezinta asistenta financiara nerambursabila si doar 2% contributia solicitantului. “Prin acest program nu se pot atrage surse foarte mari de finantare de aceea e necesar sa se realizeze cat mai multe proiecte”, a subliniat Paul Pece. Augustin Panici, presedintele Asociatiei “Sitemul Urban Baia Mare” a declarat ca “prin implementarea proiectului Trans_Urban dorim sa obtinem o strategie comuna de dezvoltare la nivelul localitatilor membre, precum si crearea si instruirea unui grup decizional format din specialisti cu functii de conducere din cadrul primariilor acestor localitati”.  ~n cadrul proiectului se vor organiza cursuri de specialitate in domeniile< planificare strategica, elaborarea si implementarea politicilor publice, se va actualiza Web site-ul de prezentare a sistemului Urban Baia Mare si vor realiza schimburi de experienta privind procesul de planificare strategica si de implentare a politicilor publice. Proiectul are o durata de 12 luni si se va incheia in iunie 2011.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns