Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ungaria da asigurari ca va aplica legea cetăţeniei evitând discriminarea etnică

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, marţi, că a primit din partea omologului ungar asigurări că Budapesta va aplica toate amendamentele la legea cetăţeniei astfel încât să evite discriminarea pe considerente etnice.

Baconschi a spus că România doreşte să fie sigură că aplicarea legii cetăţeniei va respecta în totalitate angajamentele internaţionale şi “spiritul, ca şi litera dreptului internaţional”.

“Domnul ministru Martonyi m-a asigurat că Budapesta va aplica toate amendamentele la legea cetăţeniei astfel încât să evite discriminarea pe considerente etnice şi orice formă de acordare în masă a cetăţeniei”, a spus Baconschi, după întâlnirea cu ministrul ungar de Externe, Janos Martonyi.

Teodor Baconschi a mai declarat că este posibil ca în curând românii din ungaria să aibă un reprezentant în Parlamentul de la Budapesta.

“Domnul ministru mi-a spus că există un proiect pentru reforma statului maghiar în direcţia unui Parlament cu mai puţini membri şi mi-a dat totodată două veşti bune pentru comunitatea românească din Ungaria – posibilitatea de a avea în curând un reprezentant de drept în Parlamentul de la Budapesta, precum şi examinarea posibilităţii de a declara Biserica Ortodoxă Română din Ungaria drept cult istoric în ţara vecină”, a precizat ministrul român, citat de Mediafax.

El a adăugat că această măsură ar ameliora “condiţia legală şi vizibilitatea socială” a BOR în Ungaria.

Ministrul ungar de Externe, Janos Martonyi, face, marţi, o vizită oficială în România.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Primul festival national la Coas

Asculta acest articol In aceasta perioada, administratia comunei Coas se pregateste intens pentru organizarea Festivalului National al Formatiilor Corale. Va