Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Consilierii locali din Viseu refuza preluarea spitalului din localitate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Joi, la DSP Maramures s-au semnat protocoalele de primire predare

[slideshow id=3829]

Toti managerii unitatilor spitalicesti, precum si primarii localitatilor unde sunt spitale au fost convocati ieri la Directia de Sanatate Publica Maramures. Motivul acestei intalniri a fost de a se semna protocoalele de primire-predare a spitalelor catre unitatile spitalicesti. Primii care au facut acest pas au fost autoritatile locale si conducerea spitalului din Baia Sprie, urmati de catre cei din Somcuta.

CJ va semna procesul de primire-predare saptamana viitoare

Rand pe rand s-au prezentat mare parte a celor convocati. “Este o prima etapa in descentralizarea care se va intinde pe o perioada indelungata de timp. Pasul urmator va fi de a se organiza un audit de primire a tuturor structurilor spitalelor, pe care il va efectua fiecare unitate in parte. Autoritatile locale trebuie sa fie constienti ca se preia managementul asistentei medicale, care inseamna, dreptul care li se da din partea guvernantilor, de a avea la indemana puterea si decizia pe acest segment. Trebuie sa se inteleaga ca aceste unitati au personalitate juridica, au autonomie financiara, se autofinanteaza prin contractele cadru incheiate cu CAS Maramures. Primariile vor trebui sa aloce anumite fonduri sau sa sprijine spitalele in scrierea unor proiecte care sa atraga fonduri guvernamentale”, ne-a spus dr. Rares Pop, director medical al DSP Maramures. Un exemplu bun in aceasta privinta este Consiliul Judetean Maramures, acesta reusind sa atraga fonduri europene pentru Spitalul Judetean “Dr. Consatntin Opris” din Baia Mare, care va intra in reabilitare. Insa nu a semnat acest protocol Spitalul din Viseu, deoarece consilierii locali au hotarat in sedinta ca nu va prelua spitalul din localitate. Prefectura Maramures a facut cunoscut faptul ca va ataca in contencios administrativ hotararea Consiliului Local Viseu. Totodata, au ramas “restantieri” la semnarea proceselor verbale Consiliul Judetean Maramures, care pana in acest moment a semnat pentru preluarea Spitalului de Boli Infectioase si Psihiatrie si Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare. Semnarea protocoalelor intre CJ si DSP Maramures se va face saptamana viitoare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Nemirschi este chemat la audieri

Asculta acest articol Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va fi chemat miercuri dimineață la audieri în fața comisiei parlamentare de anchetă