Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Luni va fi semnat contractul de finantare pentru circuitul bisericilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

[slideshow id=3856]

Luni, 5 iulie, ora 10, la sediul Palatului Administrativ din Baia Mare va fi semnat contractul de finantare pentru proiectul “Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de nord”, in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013. Contractul de finantare va fi semnat de Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean Maramures, si Claudiu Cosier, director general al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

In urma materializarii acestui proiect, 16 biserici de importanta mondiala si nationala vor fi mai bine puse in valoare. Proiectul se adreseaza cu precadere turistilor care viziteaza Maramuresul, atrasi de fabulosul patrimoniu cultural reprezentat de bisericile de lemn. Obiectivele proiectului sunt< cresterea gradului de accesibilitate al bisericilor de lemn din Maramures> dezvoltarea infrastructurii conexe zonei turistice aferente bisericilor prin construirea de puncte de informare, iluminat arhitectral si de punere in valoare a bisericilor, realizarea de parcari> consacrarea bisericilor de lemn ca destinatie turistica prin sporirea vizibilitatii acestora prin activitati de informare si promovare a circuitului turistic.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 26 luni. Valoarea totala a proiectului se ridica la 19 milioane lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de Ministerul Dezvoltarii este de 15,1 milioane lei, adica 98% din valoarea eligibila a proiectului. La evenimentul de astazi au fost invitati sa participe reprezentanti ai celor 14 comune in care se gasesc cele 16 biserici incluse in acest interesant proiect< Barsana, Bogdan Voda, Botiza, Budesti, Calinesti, Copalnic Manastur, Desesti, Ieud, Ocna Sugatag, Poienile Izei, Remetea Chioarului, Rozavlea, Sacalaseni si Sisesti, dar si ai lacasurilor de cult care figureaza in circuit.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns