Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

14 voluntare din Viena continua lucrarile incepute la Gradinita 8

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru a face rost de bani, studentele au sustinut un concert de binefacere in capitala Austriei

[slideshow id=3870]

In perioada 4-14 iulie, 14 voluntare din Viena vor continua lucrarile incepute anul trecut la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 8 din Baia Mare, directoare Maria Zaharie.

Biserica catolica din Viena “Opus Dei Prelatura Personale” a facut din nou un apel studentilor pentru a participa la un proiect social, in continuarea celui de anul trecut, cand s-au pictat trei sferturi din gardul de la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 8 din Baia Mare cu personaje din povesti. Studentii din Viena au raspuns apelului, vor sta 10 zile in Baia Mare si vor fi cazati la Biserica romano-catolica “Sfantul Iosif” din Baia Mare. Pentru a face rost de finantare voluntarii au sustinut un concert de binefacere in Viena si au facut prajituri pe care le-au comercializat. In cele din urma au strans 1.000 de euro, din care au cumparat materialele necesare continuarii proiectului. Anul acesta se vor termina picturile exterioare si interioare ale gardului, terenul de joaca, gratiile de la geamuri vor fi vopsite, se va pune parchet in salile de grupa. De asemenea, fetele vor face tot ceea ce tine de reparatiile institutiei de invatamant.

Asociatia Heindensroslein, presedinte Maria Magdalena Payer, va asigura masa pe toata perioada sederii voluntarelor in Baia Mare. Sambata, va fi organizata o excursie in Maramuresul Istoric, musafirele avand ocazia de a vizita Memorialul Durerii,  Cimitirul Vesel din Sapanta si Manastirea din Barsana. Si pentru ca surpriza sa fie si mai mare, conducerea institutiei de invatamant va face pentru studente un tort.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns