Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

…cand Romania va intelege ca are mare nevoie sa fie condusa

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Grea intrebare primesc din partea prietenului Mihai Stanescu, tocmai acum la intoarcerea din concediu… E  riscant sa ma intrebe pe mine ce as face daca as conduce Romania. Din pacate, desi introducerea la acest material e una amuzanta, restul articolului nu va mai fi. Pentru ca nu poate fi. Pentru ca nu are cum fi. Cel putin deocamdata.

Nu as vrea sa conduc Romania. Nici macar o secunda. Pentru ca Romania nu poate fi condusa. Cel mult fentata sa mearga intr-o anumita directie, pacalita sa faca anumite lucruri. Si asta doar pe termen scurt si pana nu se prinde pulimea ca ai fraierit-o. Dupa care aceeasi pulime cere din nou sa fie fentata, pacalita, fraierita. Si, of course, se gaseste mereu si mereu cineva sa faca pulimii pe plac. Si sa o fenteze, pacaleasca, fraiereasca.

Ca sa conduci o tara, in general, ai nevoie de legi si de un popor care sa respecte legile, indiferent cat de imbecile sunt. Daca sunt imbecile, le schimbam, dar pana le schimbam le respectam asa imbecile cum sunt. Ca sa conduci acum Romania ai nevoie de mult mai mult decat de legi si de un popor care sa le respecte. Ai mare, mare nevoie de oameni. Oameni ca tine, ca mine, ca noi, oameni care sa inteleaga ca cel mai important lucru nu e sa fii roman cu orice pret, ci ca merita cu orice pret sa fii roman.

Nu as vrea sa conduc Romania. Cel putin nu acum. Deocamdata Romania se conduce singura, intr-un proces auto-devorator si auto-suficient, isi alege constant liderii care sa ii asigura tranzitia atat de placuta dinspre moarte inspre nemurire, isi consuma destinul in timp ce si-l iroseste. Va veni o vreme cand Romania va intelege ca are mare nevoie sa fie condusa. Va veni o vreme…

Cristian China Birta

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns