Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cupa Mondiala din Africa de Sud – Spania s-a calificat in finala

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Miercuri, reprezentativa Spaniei, a invins formatia Germaniei cu scorul de 1-0 (0-0), la Durban, in semifinalele competitiei. Golul prin care campioana europeana en-titre s-a calificat in premiera in ultimul act al competitiei mondiale a fost reusit de fundasul Carles Puyol ’73. Spania a invins Germania cu 1-0 si in finala EURO 2008, prin golul lui Torres.

*In finala, Spania va intalni duminica formatia Olandei, in vreme ce Germania va juca pentru locul trei cu Uruguay, maine.

*Va fi pentru prima oara cand o echipa din Europa castiga competitia in afara Batranului Continent.

*Nici Olanda, nici Spania nu au castigat Cupa Mondiala pana acum, batavii jucand doua finale, in 1974 si 1978.

*In debutul meciului, un spectator a patruns pe teren, dar a fost indepartat in numai cateva secunde de fortele de ordine, acesta fiind primul incident de acest gen in turneul sud-african.

*Paisprezece sefi de stat africani, intre care presedintele gabonez Ali Bongo si cel din Burkina Faso, Blaise Compaore, sunt asteptati, duminica, la finala Cupei Mondiale de la Johannesburg.

*Celebra caracatita prezicatoare Paul, de la acvariul din Oberhausen, a avut dreptate in toate predictiile facute cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud, cea mai recenta previziune a sa, privind victoria nationalei Spaniei in semifinala cu Germania, implinindu-se miercuri seara.

*Spania a castigat titlul european in 2008 si daca va castiga si titlul mondial se poate alatura Germaniei (Euro-1972, CM-1974) si Frantei (CM-1998, Euro-2000), singurele echipe nationale care au realizat o astfel de performanta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns