Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Asociatia de tineret “Am fost s-om fi” organizeaza in august doua concursuri populare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Festivalul de Muzica Populara “Ion Petreus” si Miss Morosanca promit nu numai competitie, ci si distractie

La inceputul lunii august, in Maramures vor avea loc doua concursuri populare si anume Festivalul de Muzica Populara “Ion Petreus” si Miss Morosanca. Acestea sunt organizate de Asociatia de tineret “Am fost s-om fi” si promit a fi cel putin la fel de interesante ca in anii precedenti.

Concursul de frumusete”Miss Morosanca” va ajunge anul acesta la cea de-a III-a editie. Totusi, fetele interesate sa participe ar trebui sa stie ca nu va fi un concurs de frumusete ca oricare altul. Daca la cele obisnuite fetele defileaza in rochii de seara, aici vor trebui sa imbrace porturi populare, proba costumelor de baie fiind inlocuita cu cea a “poalelor”. Asta nu e tot. Ca sa convingi juriul ca tu meriti sa fii Miss Morosanca trebuie sa demonstrezi ca esti o morosanca autentica prin autenticitatea costumului, aptitudinile artistice si prezentarea mancarurilor traditionale. Nu doar participantele concursului vor avea parte de distractie, ci si cei care vor face parte din public, deoarece se anunta momente artistice, fiind invitati interpreti apreciati de muzica populara. Anul trecut, cand s-au intrecut tinere din tot judetul, titlul Miss Morosanca a fost obtinut de Andreea Mihaela Mihai, de 15 ani, din Budesti, fiind cea mai tanara dintre participante.

Organizatorii au pregatit inca un concurs adresat tinerilor interpreti de muzica populara. Festivalul Judetean de Muzica Populara “Ion Petreus”, ajunge in acest an la cea de-a II-a editie. Este un mod foarte bun de afirmare si va fi, precum in anii precedenti, un spectacol pe cinste.

Maria T.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns