Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In ciuda caniculei, bisericile au fost pline de credinciosii care l-au sarbatorit pe Sfantul Ilie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este unul dintre cei mai importanti prooroci din Vechiul Testament

[slideshow id=4019]

Marti, crestinii l-au sarbatorit pe Sfantul Proroc Ilie, Tesviteanul. Bisericile au fost pline de credinciosi, iar la manastiri, in special cele care isi serbeaza hramul (Dragomiresti si Coroieni), au ajuns pelerini din intreg judetul. Si bisericile din municipiul Baia Mare au fost arhipline. Cu totii s-au rugat la Sfantul Ilie, unul dintre cei mai importanti prooroci din Vechiul Testament.

Sfantul Ilie este considerat facator de minuni si aducator de ploi in vreme de seceta. Acest lucru s-a intamplat cand dupa cateva zile caniculare de aproape 40 de grade Celsius, sarbatoarea Sfantului Ilie a adus ploaia, iar pamantul s-a racorit. Biserica Ortodoxa Romana sarbatoreste in 20 iulie ridicarea la cer a Sfantului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ce a primit de la Dumnezeu puterea de a deschide si inchide cerurile. Inca din copilarie, tinea strict toate poruncile, prin post neincetat si rugaciune arzatoare, facand din el modelul vietii manastiresti.

Sf. Mare Prooroc Ilie este considerat si ocrotitorul recoltelor. Oamenii cred ca atunci cand se intampla fenomene meteorologice spectaculoase, Ilie de fapt traverseaza cerul cu caruta lui de foc, pentru a ne ocroti.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns