Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Unitatile din judet transfera pacientii in faza terminala catre Spitalul Judetean

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In acest an, 30% dintre cei 624 bolnavi decedati au fost din teritoriu

Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare reclama faptul ca o parte dintre pacientii aflati in faza terminala sunt trimisi catre aceasta unitate pentru a deceda la ei. Acest lucru duce in cele din urma la diminuarea banilor pe care ii primesc medicii baimareni pentru serviciul medical aferent, in schimb ce spitalele care au facut transferul primesc mai multe fonduri pentru bolnavul in cauza.

“Spitalulu Judetean din Baia Mare nu isi poate permite sa refuze pacientii care vin acolo. Media nationala la mortalitate spitaliceasca este de 0,67%, noi avem pe primele sase luni 2,76%, o crestere in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Este interesant de unde vin acesti pacienti. Au fost 624 de decese, 30% provin de la celelalte spitale din judet. Toate aceste lucruri incarca enorm notele de cheltuieli ale spitalului nostru. Pentru a  intelege mai bine cum stau lucrurile pot sa va spun ca un pacient sta cinci zile intr-un spital, starea lui se agraveaza, vine la noi, in cele 24 de ore i se fac extrem de multe investigatii, analize, operatii. Asta in ciuda faptului ca poate mare parte a acestora au fost deja facute. Decontul pentru noi este negativ, in timp ce partea pozitiva este ca cel care ia banii integral este celalalalt spital. Aceeasi situatie este si in cazul in care bolnavul decedeaza dupa 24 de ore de cand a fost transferat. Noi avem costuri de 10-15 ori mai mari decat spitalele din jur, la fel ca aceeasi suma de decontare. Nu se poate asa ceva. Noi mergem in pierdere”, spune dr. Calin Pop, managerul Spitalului Judetean din Baia Mare.

El sustine ca la toate acestea se mai adauga si faptul ca, desi pot oferi servicii de 70.000.000 lei, CAS Maramures nu poate deconta mai mult de 55.000.000 lei. “Nu ni se onoreaza integral serviciile realizate si din aceasta cauza ajungem sa nu ne descurcam din punct de vedere financiar. Sectie de Anestezie Terapie Intensiva este numai in cadrul spitalului nostru. Ar trebui sa se aiba in vedere acest aspect”, este de parere dr. Pop.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns