Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Proiectul “Cultura urbana vs. cultura traditionala” a ajuns la final

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acesta a fost lansat anul trecut de Liga Studentilor “Pintea Viteazul”

[slideshow id=4128]

In decembrie 2009, Asociatia Liga Studentilor “Pintea Viteazul” a initiat proiectul intitulat “Cultura urbana vs. cultura traditionala, proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.

Acesta a avut ca scop revigorarea traditiilor si obiceiurilor maramuresene, ca parte a patrimoniului cultural imaterial, in randul studentilor Universitatii de Nord. Astfel, au avut loc mai multe activitati care au vizat in principal cresterea consumului la nivelul studentilor baimareni. Printre parteneri s-a numarat si Universitatea de Nord din Baia Mare, care a contribuit semnificativ la realizarea obiectivelor datorita expertizei pe care cadrele didactice de la Facultatea de Litere o au in domeniul etnologiei si traditiilor culturale, in special cele maramuresene. Din partea Universitatii de Nord, persoana care a ajutat in implementarea acestui proiect a fost conf. univ. dr. Delia Suiogan, specialist etnolog, in calitate de consultant cultural.

Dintre activitati amintim< o tabara de instruire cu studentii ai Universitatii de Nord> realizarea a doua spectacole culturale> organizarea a trei serii de cursuri de dans cu un numar de 51 de studenti sau realizarea a 3 ateliere de lucru unde au participat 75 de persoane. De asemenea, datorita campaniei de promovare realizate, patrimoniul cultural imaterial maramuresean a ajuns sa fie cunoscut in randul studentilor.

“Prin intermediul proiectului “Cultura urbana vs. cultura traditionala” consideram ca am reusit sa oferim o alternativa la petrecerea timpului liber pentru studentii baimareni, totodata promovand valorificarea si conservarea patrimoniului cultural imaterial al judetului. Astfel, studentii Universitatii de Nord au avut posibilitatea sa se implice activ in acte ce vizeaza conservarea traditiilor si obiceiurilor populare si sa organizeze ei insisi diferite obiceiuri specifice locului”, a declarat Raul Drenta, coordonatorul proiectului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns