Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Rugby – Adio Challenge Cup, Baia Mare ramane doar cu Cupa Europei Centrale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dupa ce ne-au facut sa visam frumos ca Baia Mare va gazdui partidele din editia 2010-2011 din cadrul competitiei Challange Cup, iata ca Federatia Europeana (ERC) nu a fost de acord. Stejarii Baia Mare nu vor mai reprezenta Romania in competitie, cu toate ca initial FRR a acceptat acest lucru.

Alin Petrache, presedinte FRH, si Florin Matei, secretar, au fost in 30 iunie in Baia Mare, unde s-au intalnit cu  autoritatile locale si au pus la punct chestiunile legate de organizarea evenimentului. Ba mai mult, Consiliul Judetean Maramures a si alocat suma de 250.000 lei pentru sprijinirea desfasurarii celui mai important eveniment rugbystic din Romania. Motivele pentru care ERC nu a fost de acord ca Baia Mare sa fie gazda competitiei sunt de ordin financiar si logistic. S-a invocat faptul ca echipele participante la competitie trebuie sa faca eforturi financiare suplimentare cu deplasarea, fiind nevoite sa soseasca in Bucuresti dupa care sa mai parcurga 650 de kilometri pana in Baia Mare. Nici posturile de televiziune interesate sa transmita in direct partidele nu au fost prea incantate cand au auzit de Baia Mare. Ca urmare, echipa care va reprezenta Romania in competitie se va numi in continuare Stejarii Bucuresti si va disputa partidele de acasa pe stadionul Arcul de Triumf din Capitala.

Calin Matei, presedinte al CSM Stiinta Baia Mare, vicepresedinte al FRH< “Imi pare foarte rau de cele intamplate si, personal, nu agreez decizia ERC. Stiam ca aceasta problema s-a pus in discutie in urma cu o saptamana. Biroul Federal al FRH a purtat corespondenta cu Tom Walsh de la ERC pentru a nu se schimba decizia initiala si partidele sa se dispute in Baia Mare. Regret nespus ca lucrurile au luat o alta turnura. Decizia va nemultumi iubitori de rugby din Maramures si din intreg Ardealul, pentru ca s-a creat deja o emulatie pozitiva in legatura cu acest eveniment important. Echipa campioana a Romaniei, intarita cu alti jucatori de valoare de la celelalte formatii, merita sa evolueze in fata suporterilor baimareni”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns