Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cum se obtine pasaportul electronic sau temporar

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cel simplu electronic au o valabilitate de 5 ani

Maramuresenii care au nevoie de un pasaport trebuie sa depuna mai multe acte la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Maramures.

Pentru un pasaport simplu electronic trebuie sa achitati o taxa de 244 lei, costul pasaportului la care se adauga 32 de lei taxa consulara. Pentru un pasaport simplu temporar veti scoate din buzunar 84 de lei, costul pasaportului, plus 32 de lei, taxa consulara, si 100 de lei un tarif suplimentar.

Pasaportul simplu electronic se elibereaza in termen de 30 de zile lucratoare. Valabilitatea acestuia este de 5 ani, iar pentru minorii cu varsta sub 6 ani este de doar 3 ani. Pasaportul simplu temporar are valabilitate de 12 luni si se elibereaza in termen de cel mult trei zile lucratoare. Acesta poate fi solicitat doar daca solicitantul nu dispune de timpul necesar pentru eliberarea unui pasaport simplu electronic, in cazul in care titularul declara in scris ca urmeaza sa calatoreasca in state in care exista stare de beligeranta sau conflict diplomatic si are aplicata in pasaportul simplu sau in cel electronic o stampila ori o viza eliberata de statul cu care tara in care calatoreste se afla in conflict. De asemenea, cand titlularul detine pasaport simplu sau electronic care contine vize valabile, dar fisele au fost epuizate, daca acesta a depus pasaportul simplu sau cel electronic pentru obtinerea unor vize si trebuie sa calatoreasca urgent in strainatate. Dar si in situatia in care minorul urmeaza sa se deplaseze in strainatate pentru studii, concursuri oficiale, pentru a urma un tratament medical fara de care viata ii este pusa in pericol si nu exista timpul necesar pentru obtinerea acordului celuilalt parinte. Pentru eliberarea pasaportului simplu temporar in orice situatie mentionata se percepe un tarif suplimentar de 100 de lei prevazut de Legea nr. 248/2005.

La fotografiere, capul poate fi acoperit doar pe motive religioase

La depunerea cererii in vederea eliberarii unui pasaport electronic solicitantului i se preiau impresiunile digitale si imaginea faciala. Impresiunile digitale se preiau sub forma unei amprente plane a degetului aratator de la ambele maini. In situatia in care calitatea este necorespunzatoare sau persoana in cauza prezinta rani al degetelor aratatoare, se preiau amprentele degetelor mijlocii, inelare sau mari, dupa caz. In momentul in care se face fotografia, solicitantul nu trebuie sa aiba capul acoperit, ochii inchisi sau sa poarte ochelari. Se face exceptie de la prevederile legii si se accepta ca cel in cauza sa aiba capul acoperit pe motive religioase, cu conditia ca fata titularului, de la baza barbiei pana la frunte, sa fie vizibile in mod clar si fara umbre de lumina.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

De Ziua Marinei

Asculta acest articol Duminică, în toate porturile românești s-a serbat Ziua Marinei. Din relatările de la Constanța reiese că sărbătoarea