Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In judet trebuie distruse peste 21.000 doze de vaccin gripal pandemic

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

OMS a anuntat incheierea gripei porcine

[slideshow id=4236]

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat marti incheierea pandemiei de gripa A (H1N1). “Lumea nu se mai afla in faza 6 de alerta pandemica. Am trecut in faza postpandemica”, a declarat directoarea generala OMS, Margaret Chan. Aceasta a adoptat decizia de ridicare a alertei de gripa A in urma avizului dat de Comitetul de Urgenta al OMS, reunit cateva ore mai devreme.

Gripa porcina a izbucnit in Mexic, in luna aprilie 2009, si s-a raspandit cu repeziciune in intreaga lume. Primul caz aparut in tara noastra a fost confirmat pe 27 mai 2009, la o femeie de 30 de ani, care a venit din New York pe 23 mai, facand escala la Paris. In total, in Romania s-au inregistrat 6.177 de imbolnaviri si 85 de decese. Gripa pandemica s-a raspandit in 208 tari de pe toate continentele si s-a soldat cu 18.449 de morti.

31 de cazuri confirmate in Maramures

Trebuie sa mentionam faptul ca la nivelul judetului nostru, in perioada 31 octombrie 2009 – 19 ianuarie 2010, au existat suspiciuni de gripa H1N1 in 70 de cazuri. Mare parte au fost maramureseni plecati la munca in strainatate sau in vizite la rude, in special in tarile Uniunii Europene, sau care au intrat in contact cu astfel de persoane. Dintre acestea 31 de cazuri au fost confirmate. Din nefericire, s-au inregistrat si trei decese prin gripa pandemica, la doua femei care asteptau sa aduca pe lume un copil, iar unul la un tanar din Recea. Ministerul Sanatatii a distribuit automat doze de vaccin gripal H1N1. Multe persoane au decis sa se vaccineze, dupa ce au aflat ca gripa pandemica ataca plamanii, iar viata celor infectati este pusa in pericol in cazul in care au si alte afectiuni. La nivelul judetului nostru au ajuns in total 54.100 astfel de doze de vaccin, numai ca au fost utilizate doar 33.083, ceea ce reprezinta 61,2%. Nu au fost administrate 21.017 doze, acestea expirand in aceste saptamani, asa ca vor fi cu siguranta distruse. Iata inca o data excesul de zel al forurilor competente care arunca cu banii pe fereastra. Cu siguranta fondurile respective si-ar fi gasit cu usurinta loc, avand in vedere criza financiara care se resimte pe segmentul medical. Poate asa considera unii ca se pot face economii in sanatate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns