Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Serviciul de Ambulanta si medicii, atentionati sa supravegheze starea de sanatate a populatiei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In urmatoarele trei zile se anunta temperaturi de peste 35 de grade Celsius

[slideshow id=4249]

In urmatoarele trei zile se anunta temperaturi extreme, peste 35 de grade Celsius, si depasirea indicelui de confort termic. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Maramures recomanda populatiei sa evite pe cat posibil expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18. De asemenea, sa consume zilnic intre 1,5 si 2 litri de lichide, fara a astepta sa apara senzatia de sete. Sunt atentionate si Serviciul de Ambulanta Maramures, serviciile de medicina primara, cabinetele medicilor de familie sa urmareasca starea de sanatate a populatiei. Cu totii trebuie sa intervina de urgenta acolo unde situatia se impune.

In perioada de canicula se recomanda consumul unui pahar de apa sau echivalentul acestuia, la fiecare 15-20 de minute. In aceasta perioada, medicii ne sfatuiesc sa evitam bauturile cu continut ridicat de cofeina, respectiv cafea, ceai, cola, sau de zahar, precum sucurile carbogazoase, pentru ca sunt diuretice. In schimb este indicat sa consumam fructe si legume proaspete, precum pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii, deoarece contin o mare cantitate de apa.

Atentie la capuse si tantari

“In aceste zile nu este indicat sa desfasuram activitati in exterior care necesita un consum mare de energie, precum sport sau gradinarit. Se recomanda evitarea expunerii copiilor mici si a sugarilor la orele de maxima iradiere. Pentru persoanele varstnice, bolnavi cronic, se va evita circulatia in perioadele de varf ale caniculei sau daca este absolut necesar se va folosi imbracaminte usoara, din materiale vegetale, precum si palarie pentru protejarea capului. Persoanele care sufera de anumite afectiuni isi vor continua tratamentul conform indicatiilor medicului. Este foarte util ca, in aceste perioade, persoanele cu afectiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulatie, mentale sau cu hipertensiune sa consulte medicul curant in vederea adaptarii schemei terapeutice la conditiile existente”, a punctat dr. Carmen Sima, director coordonator adjunct al DSP Maramures.

Pentru persoanele care prin natura activitatilor lor depun un efort fizic deosebit, se va doza efortul in functie de perioadele zilei, incercand sa se evite excesul de efort in varfurile de canicula. Daca valorile de caldura sunt foarte mari se va proceda la stoparea activitatii. Totodata, trebuie sa se asigure hidratarea corespunzatoare cu apa minerala, apa plata sau apa cu proprietati organoleptice corespunzatoare, ceai slab indulcit.

“Datorita intensificarii circulatiei in ultima perioada a unor vectori purtatori de germeni, mai ales capuse si tantari, recomandam protectie nespecifica. Este vorba de verificarea tegumentelor la revenirea din excursii si inlaturarea cat mai urgenta a capuselor, aplicarea de substante insecticide pe tegumente si imbracaminte. In cazul in care apar leziuni cutanate sau febra pacientii trebuie sa se adreseze automat unui medic”, a precizat interlocutoarea noastra.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns