Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Copiii defavorizati buni la muzica, sprijiniti sa isi dezvolte talentul

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In perioada 15-31 august au loc preselectii in Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi si Craiova

Salvati Copiii din Romania si Romani Criss (Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii), in parteneriat cu o banca romaneasca deruleaza un proiect prin care vor sustine financiar educatia muzicala a unei serii de copii foarte talentati, dar care provin din familiii defavorizate. Au fost cooptati si noua artisti recunoscuti pe plan national si international, care de altfel vor face parte din juriu. Presedintele juriului este Gabriel Cotabita, alaturi de care vor mai juriza Maria Ionescu, Directia 5, Florin Grozea – Hi-Q, compozitorii Andrei Tudor, Ionel Tudor si Andrei Kerestely, Sava Negrean, Constantin Enceanu, interpreti de muzica populara.

Scopul principal al acestei initiative este campania de strangere de fonduri pentru acces la educatie, ore individuale de pregatire muzicala, dar si pentru uniforme, rechizite sau transport.

“Solidaritatea noastra, a tuturor, se transforma in aceste momente in ajutor direct acordat copiilor. Suntem increzatori ca vom reusi sa strangem banii necesari pentru ca micutii sa isi cultive talentul”, a  declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Se va inregistra un album care se va vinde cu scop caritabil

Proiectul se desfasoara pe mai multe etape. In perioada 15-31 august, in Bucuresti, precum si in alte municipii, respectiv Constanta, Iasi, Cluj si Craiova, vor avea loc preselectii. Pe baza preselectiilor si a inregistrarilor audio si video facute in timpul caravanei, juriul va decide care sunt copiii care vor intra in cadrul proiectului, dupa care se va inregistra un album, care apoi va fi vandut in scopuri caritabile. Copiii admisi vor intra intr-un stadiu de pregatire cu vedetele muzicale consacrate.

Mai departe, organizatiile Salvati Copiii si Romani Criss vor realiza planuri de interventie. Fiecare copil va avea acces la pregatire muzicala cu profesori individuali, vor avea posibilitatea sa participe la concursuri si festivaluri de profil. Dar se vor asigura si sa aiba hrana, imbracaminte sau cazare, acolo unde va fi cazul. Semestrial ei vor fi evaluati pe baza rezultatelor obtinute la concursuri si ale recomandarilor primite de al profesorii de muzica. Asadar, toti copiii talentati la muzica din judetul nostru vor putea fi prezenti la preselectie in Cluj.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Povestea lui Manoila

Asculta acest articol Am un prieten pe care il cheama Daniel, insa prietenii ii spun Danila inca de cand era