Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Contrabanda cu tigari se practica pe apa, in aer si pe uscat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ucraineanul Ivan a fost prins in Tisa cu 6.000 pachete tigari

[slideshow id=4292]

Contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana infloreste pe zi ce trece la hotarul de nord al tarii. Rare sunt zilele cand politistii de frontiera maramureseni nu isi trec in bilant cel putin un caz de contrabanda. Se fac eforturi uriase pentru stoparea flagelului care produce pagube enorme economiei nationale, dar orice si oricate masuri s-ar lua, infractorii gasesc solutii sa le contracareze. Zicala conform careia intodeauna infractorii sunt cu un pas inaintea oamenilor legii, este adeverita de intamplarile dese care se produc in zona frontierei de stat cu Ucraina. Nu demult am prezentat un caz in care contrabandistii au intins un cablu peste Tisa si cu ajutorul acestuia transportau prin aer balotii cu tigari. Iata alte doua, unul acvatic si celalalt terestru.

Marti seara, in jurul orei 21.30, politistii de frontiera maramureseni din cadrul Sectorului PF Valea Viseului au observat o persoana de sex masculin in timp ce traversa raul Tisa, din Ucraina in Romania, cu o barca pneumatica. Dupa ce a ajuns pe malul romanesc, barbatul a inceput sa descarce din barca mai multe colete voluminoase, moment in care politistii de frontiera l-au somat prin voce sa se predea. Numai ca barcagiul s-a facut ca nu pricepe despre ce e vorba, a sarit in apa cu intentia vadita sa se intoarca in Ucraina. Politistii au reusit sa-i blocheze calea si sa-l retina. Barbatul a fost identificat ca fiind Ivan P., 29 de ani, cetatean ucrainean. ~n urma inventarierii coletelor depistate pe malul Tisei s-a stabilit ca sunt 5.960 pachete tigari marca Viceroy, de provenienta ucraineana, in valoare de peste 50.500 lei. Pe numele ucraineanului politistii au intocmit dosar pentru comiterea infractiunii de contrabanda, intreaga cantitate de tigari fiind ridicata in vederea confiscarii.

Au venit din Arad sa cumpere tigari de contrabanda

~n baza unor informatii detinute, tot marti, dar cu o ora si jumatate mai tarziu (23.00), politistii de frontiera din acelasi sector au oprit pentru control pe ruta Valea Viseului – Bistra, un autoturism marca Mercedes, condus de Vasile V., 33 de ani din Arad, avand ca pasager pe Vasile P., 28 de ani, din localitatea Pecica. ~n urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite ascunse in mai multe locasuri 1.217 pachete tigari de provenienta ucraineana, fara sa fie insotite de documente legale. Cei doi aradeni au declarat ca au cumparat tigarile de la Vasile V., 23 de ani, din Valea Viseului. Cu alte cuvinte, trei Vasile, Doamne, si toti trei infractori. |igarile, in valoare de 11.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii. Mai grav e ca si autoturismul a fost indisponibilizat la sediul IJPF Maramures, pana la finalizarea cercetarilor. Cei trei Vasile s-au ales cu dosar penal pentru savarsirea infractiunii de “colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia”. Cam lunga definitia infractiunii din Codul Penal, dar in ea se incadreaza perfect faptele celor trei infractori.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns