Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Problema expulzării romilor din Franţa se va afla pe agenda PE la începutul noii sesiuni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Parlamentul European va lua în discuţie chiar din prima săptămână a noii sesiuni problema expulzării romilor din Franţa, în comisia LIBE, la iniţiativa europarlamentarului PNL Renate Weber, care va încerca să aducă subiectul şi pe agenda plenarei PE de la Strasbourg.

“În calitate de coordonatoare politică a grupului ALDE în Comisia LIBE (Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri Interne), am solicitat încă din urmă cu două săptămâni să avem o dezbatere în interiorul Comisiei noastre şi să fie invitată să participe şi comisara pe drepturi fundamentale, Viviane Reding – iar decizia urmează să fie luată în zilele urmatoare”, se arată într-un comunicat al europarlamentarului PNL, Renate Weber.

Aceasta speră să aducă subiectul şi pe agenda plenarei Parlamentului European, fie în prima, fie în a doua sesiune de la Strasbourg. “Am solicitat liderului grupului nostru politic, ALDE, să fie programată o dezbatere în plen pe această temă, urmată de adoptarea unei rezoluţii a Parlamentului European. Asta pentru că se vede clar că Franţa se <berlusconizează>, a preluat modelul Berlusconi-Maroni privind aşa zisa repatriere voluntară a romilor”, se mai arată în comunicatul citat de Newsin.

“Lucrurile astea trebuie dezbătute în plenul Parlamentului European, iar aceşti guvernanţi, indiferent de unde sunt ei, trebuie puşi la punct acum, dacă nu vrem ca într-o zi să ne trezim în altă UE decât cea în care am intrat şi care era construită pe alte principii şi valori”, mai spune Weber.

Tot la iniţiativa europarlamentarului PNL, în prima sesiune plenară de la Strasbourg, care va avea loc între 6 şi 9 septembrie, este programată şi o dezbatere pe tema libertăţii presei şi a libertăţii de exprimare în UE, unul dintre subiecte fiind prezenţa campaniilor de presă pe lista de vulnerabilităţi ale statului roman, în cadrul Strategiei Naţionale de Apărare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns