Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In Baia Mare au fost lansate doua proiecte sociale de anvergura

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Maramuresul este partener in programele “Salvati copiii de abandon si neintegrare” si “Cerinte Educationale Speciale pentru toti”

[slideshow id=4456]

Sala Millennium din Baia Mare a gazduit, marti, lansarea proiectelor “Salvati copiii de abandon si neintegrare” si “Cerinte Educationale Speciale pentru toti”, care sunt finantate prin Fondul Social European, beneficiar Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. La eveniment au participat Mariana Pop, inspector scolar general, Simion Pop, inspector scolar, prof. dr. Laurentiu Joicu, de la Universitatea din Iasi, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale, directorii liceelor si grupurilor scolare din Baia Mare, psihologi scolari, directorii scolilor pentru copii cu deficiente si parteneri educationali.

Sunt vizati in special copiii din mediul rural

Partener la aceste proiecte este si Inspectoratul :colar Judetean Maramures. Proiectele “Salvati copiii de abandon si neintegrare” si “Cerinte Educatioanle speciale pentru toti” se adreseaza copiilor din mediul rural, care nu reusesc sa-si termine cursurile si nu numai. Obiectivele specifice este eleborarea de strategii, planuri pentru prevenirea fenomenului de parasire timpurie a scolii pentru 2.000 de elevi de liceu din patru regiuni ale Romaniei si 6 judete respectiv Iasi, Botosani, Vaslui, Maramures, Mures si Braila, instruirea a 600 de profesori si a 400 de parinti, din sase judete cel mai putin dezvoltate din cele patru regiuni ale Romaniei, dar si reintegrarea a 90 de persoane care au abandonat scoala prin consiliere si orienatre profesionala. Rezultatele anticipate sunt prevenirea si diminuarea abandonului scolar in randul elevilor, diminuarea riscului de aparitie a fenomenului de abandon scolar, dezvoltarea resurselor umane implicate in educatia elevilor in risc/abandon etc.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns