Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Incepand de vineri, un “serif” va veghea la pastrarea ordinii si curateniei pe Craica

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Tiganii s-au tinut de cuvant si au facut curatenie asa cum i-au promis viceprimarului Dolha

[slideshow id=4535]

Dupa ce au protestat in fata Primariei Baia Mare pentru ca le-a fost taiat curentul, tiganii au participat si la sedinta de Consiliul Local, in cadrul careia au afisat cearseafuri pe care au scris< “:i tiganii sunt oameni!” sau “Craica e in Baia Mare”. Rromii au protestat in acest mod atat impotriva intentiei administratiei locale, in special a viceprimarului Mircea Dolha, de a le desfiinta mica asezare amplasata la marginea orasului, cat si pentru taierea energiei electrice.

Pentru a face pace in randul rromilor, viceprimarul Dolha, impreuna cu cativa reprezentanti ai Societatii Drusal, ieri la orele amiezii, s-au deplasat pe Craica unde a discutat cu tigani, dar si pentru a ridica gunoaiele adunate chiar de catre tigani. “Azi, am vrut sa dovedesc ca totul este in regula. Asa cum au promis, ei au facut curat, s-au tinut de cuvant, au strans gunoaiele pe care le-au depozitat la marginea cartierului de unde urmeaza sa fie ridicate”, a declarat viceprimarul Dolha.

Dupa ora 22 este interzisa muzica

Mircea Dolha a venit si cu o serie de reguli pentru rromi, care sa aduca linistea in cartier. Astfel, dupa ora 22.00, tiganii vor avea interzis la muzica, orice abatere urmand a fi sanctionata. De asemenea, tiganii vor fi obligati sa pastreze curatenia, in zona urmand a fi desemnat un fel de “serif” care sa se ocupe special de aceasta problema. “De acum inainte cei care vor fi prinsi ca au trecut Craica dupa ora 22 sau vor face galagie vor fi somati si evacuati”, a declarat Dolha. Chiar de cum a ajus pe Craica, viceprimarul Dolha a fost luat la intrebari de cativa liderii ai rromilor. Acestia s-au declarat in continuare nemultumiti de taierea curentului, fapt cu atat mai grav cu cat, spun ei, au existat trei cazuri de puradei muscati de sobolani. “Din motive obiective rromi nu au putut fi mutati la sfarsitul lunii august. Eu am decis sa ii mutam in conditii civilizate, pe Post Fundus, unde este apa si energie electrica. Nu imi bat joc de sufletele oamenilor, in special al celor peste 500 de copii, care nu sunt vinovati cu nimic ca au venit pe lume”, a mai spus Dolha. De asemenea, municipalitatea va gandi o actiune, undeva in cursul saptamanii viitoare, de adunare a aurolacilor. Pe Craica sunt 33 de persoane, din care 22 copii si 13 adulti (inhalanti si solventi) care folosesc diferite substante care actioneaza direct asupra creierului, iar seara sunt iresponsabili si prezinta un mare pericol. “Saptamana viitoare vom veni din nou pe Craica cu reprezentanti ai DGPS, ai IJP Maramures ii vom ridica pe acesti aurolaci si vor fi dusi intr-un centru de dezintoxicare, a mai subliniat Mircea Dolha”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns