Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PSD va depune o plângere penală împotriva Robertei Anastase, pentru votul la Legea pensiilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Social-democraţii lucrează la o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pentru votul “fraudulos” dat pe Legea pensiilor, a anunţat liderul PSD, Victor Ponta, care a calificat-o pe democrat-liberală ca fiind “un hoţ”.

“Astăzi (luni – n.r.), împreună cu colegii jurişti, lucrăm la plângerea penală pe care o vom depune la ÎCCJ, împotriva Robertei Anastase, care trebuie să fie inculpată pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals în adoptarea legii privind pensiile”, a spus Ponta.

El a explicat că votul pe Legea pensiilor s-a dat prin ridicare de mâini, după ce pedeliştii au realizat că nu au voturi, iar în dosarul care va fi depus la Parchet va fi prezentată şi stenograma şedinţei, în care se arată că liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a sesizat acest lucru şi i-a atras atenţia Robertei Anastase. “În mod tipic infracţional, orice hoţ procedează aşa, iar doamna Anastase este un hoţ, pentru că aşa a procedat, a spus că s-a stricat aparatul electronic şi a numărat 170 de voturi, după ce cu un minut mai devreme, prin vot electronic, avusese 82 de voturi”, a mai spus Ponta, citat de Newsin.

Potrivit unor articole apărute în presă, la plenul Camerei Deputaţilor de săptămâna trecută, unde a fost votată Legea pensiilor, în sală ar fi fost prezenţi un număr de 80 de parlamentari, mult sub cvorumul de şedinţă. Legea pensiilor a fost adoptată miercuri oficial cu 170 de voturi favorabile, două împotrivă şi trei abţineri, în absenţa reprezentanţilor opoziţiei care au preferat să părăsească lucrările din cauza disputelor cu puterea pe marginea valorii punctului de pensie.

PSD a anunţat la începutul lunii septembrie că va depune o plângere împotriva Robertei Anastase, pentru că a blocat dezbaterea moţiunii simple pe tema Agriculturii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns