Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Regal folcloric oferit de Angela Buciu si invitatii sai

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Printre invitati se numara Gheorghe Zamfir si Dumitru Farcas

[slideshow id=4644]

Cunoscuta interpreta de muzica populara, maramureseanca Angela Buciu, isi va aniversa in 5 octombrie ziua de nastere. Dar, pentru ca tot in aceasta perioada se implinesc 50 de ani de la debutul sau pe scena, indragita solista s-a gandit sa ofere numerosilor sai admiratori un adevarat regal folcloric, un spectacol de neuitat care va fi sustinut de numerosi si valorosi interpreti de muzica populara.

Angela Buciu are in spate o cariera muzicala de exceptie, pe parcursului unui jumatate de veac sustinand concerte in 36 de tari de pe toate continentele, cu exceptia Australiei.

Implinirea a 50 de ani de cariera la cel mai inalt nivel va fi un excelent prilej pentru Angela Buciu de a organiza un spectacol aniversar, joi, 7 octombrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor Baia Mare, incepand cu ora 18, intrarea fiind libera. Alaturi de Angela Buciu vor urca pe scena doi monstri sacri ai muzicii instrumentale romanesti, maestri Dumitru Farcas si Gheorghe Zamfir. De altfel, naistul Gheorghe Zamfir a inregistrat de-a lungul anilor mai multe piese din repertoriul Angelei Buciu, una dintre ele, “Mocirita cu trifoi”, devenind un slagar international de mare succes. Alte nume cu “renume” care vor evolua in spectacolul aniversar< Nicolae Sabau, Ana Pacatius, Traian Jurchela, Nicolae Muresan, Dinu Iancu Salajanu, Maria Lia Bologa, Stefan si Andrei Petreus, Nastacuta Iuga, Adela Santa, Marcel Seraz, Dana si Sergiu Matosan, Maria Chindris.

Invitati de onoare sunt etnomuzicologul si realizatorul de emisiuni TV, Elise Stan, si regizorul de filme folclorice Ion Filip. Interpretii vor fi acompaniati de orchestra Ansamblului Folcloric Transilvania.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns