Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Beneficiarii ajutoarelor de incalzire vor fi luati la puricat prin sondaj

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Daca se constata ca nu a fost declarata corect componenta familiei, se sisteaza sprijinul financiar

[slideshow id=4646]

Persoanele care vor beneficia de ajutoare de incalzire a locuintelor vor fi verificate pentru a se vedea daca respecta conditiile impuse recent, de Guvern, prin Ordonanta 86/2010. Astfel, pentru verificarea veridicitatii datelor inscrise in declaratiile pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia, vor fi efectuate prin sondaj anchete sociale. Ele se pot executa si la sesizarea unor terti.

Anchetele sociale se efectueaza pentru minim 20% din numarul beneficiarilor, in cazul localitatilor cu pana la 20.000 de locuitori. In cele cu un numar cuprins intre 20.001 si 50.000 de locuitori, vor fi verificati minim 15% dintre beneficiarii acestor ajutoare. Procentul scade la 8% in localitatile cu un numar de locuitori cuprins intre 50.001 si 100.000 de locuitori, respectiv la 3% in localitatile cu peste 100.001 locuitori.

“In situatia in care familia sau persoana singura beneficiara de ajutor pentru incalzirea locuintei refuza sa furnizeze informatiile si documentele necesare intocmirii anchetei sociale, ajutorul se sisteaza. Acelasi lucru se intampla si daca in urma anchetelor se constata ca nu a fost declarata corect componenta familiei sau veniturile acesteia sau lista bunurilor aflate in proprietate, conform anexei ce se va insera in formularul de cerere”, ne-a declarat Cornelia Rat, sef Serviciu Prestatii Sociale din cadrul Primariei Baia Mare.

Mai mult, daca se constata ca fapta titularului constituie infractiune, primarul are obligatia sa sesizeze organul de urmarire penala.

S-au stabilit centrele de preluare a cererilor

Ordonanta 86/2010 prevede si sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor ei, amenda intre 1.000 si 10.000 lei. Cornelia Rat a mai precizat ca daca in urma anchetelor sociale efectuate se va constata ca solicitantii nu indeplinesc noile conditii de acordare a acestui ajutor, sumele de care a beneficiat vor trebui restituite. Ea a adaugat ca s-au stabilit si centrele de preluare a cererilor< sediul Serviciului de Asistenta Sociala de pe strada Dacia, Centrul Caspev, Biserica de lemn “Sf. Iosif Marturisitorul” de pe B-dul Republicii, Autoritatea Tutelara, Cresa nr. 2, situata in cartierul Vasile Alecsandri. Pentru a putea beneficia de ajutor, suma maxima per membru de familie nu trebuie sa depaseasca 615 lei, a adaugat interlocutoarea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns