Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Program de studii canadiene la Universitatea de Nord

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Din acest an se introduc doua noi cursuri: Antropologie si Gender Studies

[slideshow id=4670]

Centrul de studii canadiene de la Universitatea de Nord Baia Mare, Facultatea de Litere, este singurul centru bilingv de profil din Romania. Programul de Studii Canadiene ofera tinerilor o abordare interdisciplinara pentru o mai buna intelegere a Canadei, a teritoriului ei, a locuitorilor si a politicilor acesteia. De-a lungul celor doi ani de cursuri, studentii vor putea explora diversitatea canadiana prin intermediul unei game variate de discipline.

Dr. Dana Puiu, coordonator studii francofone: “Studiile canadiene nu numai ca favorizeaza o intelegere mai profunda a realitatilor canadiene, dar asigura de asemenea oportunitatea de a va imbunatati aptitudinile de comunicare in limba franceza si engleza. Absolventii nostri au ales sa-si desfasoare activitatea in domenii diverse: educatie, cercetare, politica, comunicare, jurnalism, istorie, antropologie, ecologie si arta. Pentru cei care doresc fie sa faca o cariera in oricare din aceste domenii, fie sa faca studii de doctorat, fie ca sunt inca nesiguri de orientarea carierei lor viitoare, studiile canadiene pot constitui o valoare importanta pentru intreprinderile dumneavoastra viitoare”.

A fost infiintat in 1998 de profesoara Ana Olos

Chiar daca au fost inclusi cativa scriitori canadieni in programa de Literatura francofona inca, de la mijlocul anilor ’90, Centrul de studii canadiene a fost infiintat abia in 1998, de profesoara Ana Olos, fiind la inceput un simplu centru de resurse cu o colectie de carti cu informatii despre subiecte canadiene, cu un singur profesor care preda un curs cu profil canadian in limba engleza. Pas cu pas, profilul a fost introdus in programele studentilor de la sectiile romana-franceza, romana-engleza si limbi moderne aplicate (engleza, franceza sau germana). Masteratul in studii canadiene s-a infiintat in 2004. Catedra s-a largit la patru profesori (doi predand in engleza si doi in franceza) la nivel licenta si zece profesori la nivelul cursurilor de masterat. Profesorii invitati din Canada sau Europa au marit interesul studentilor pentru studiile canadiene, s-au primit noi donatii de carti, centrul s-a mutat intr-o locatie noua, tinerii au inceput sa conceapa lucrari de licenta si masterat pe subiecte canadiene, iar trei asistenti si-au inceput cercetarea in acest domeniu. Cursurile predate in prezent includ literatura canadiana in engleza si franceza si multe cursuri interdisciplinare cu referire la Canada. Cursuri noi programate pentru anul acesta sunt cele de Antropologie si Gender Studies.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns