Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La nivelul judetului, un angajat sustine 1,24 pensionari

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In evidentele Casei Judetene de Pensii figureaza 125.691 pensionari

[slideshow id=4713]

Decalajul intre persoanele active si pensionari se adanceste in conditiile in care locurile de munca sunt tot mai putine si salariile au ajuns in unele cazuri sa nu mai asigure minimul de subzistenta. Multi spun ca avem un numar mare de pensionari dar nu analizeaza ce se intampla cu forta de munca, ca unii sunt nevoiti sa lucreze pentru 5-600 de lei pe luna iar altii, mai indrazneti, aleg sa plece in strainatate pentru a castiga salarii ce le poate asigura un trai decent.

Asa se face ca acum pensionarii care au lucrat zeci de ani cate sase si sapte zile pe saptamana, in conditii grele, au ajuns sa le fie amenintate veniturile. In Maramures sunt inregistrati 114.986 pensionari in sistemul asigurarilor de stat si 10.706 pensionari care provin din agricultura. Astfel, in documentele Casei  Judetene de Pensii (CJP) Maramures figureaza 125.691 pensionari. Numarul lor a scazut cu aproape 1000 de persoane fata de situatia de la inceputul anului, ne-a informat Gavril Cherhat, director executiv adjunct al CJP Maramures.

Suntem la mijlocul clasamentului national

Problema este nu ca avem un mare numar de pensionari ci pentru ca numarul anagajatilor se tot subtiaza. La aceasta data in judet sunt in jur de 101.000 persoane active, raportul intre aceasta categorie si cei care au iesit din campul muncii fiind in continuare subunitar. “La aceasta data, avem 1,24 pensionari la un angajat. Din punct de vedere al acestui indicator suntem la mijlocul clasamentului national. Raportul intre numarul pensionarilor si cel al angajatilor este 1,24 in Maramures. Acest indicator are cea mai mare valoare in Giurgiu (2), Teleorman (1,9) si Calarasi (1,6) iar minimele se regasesc in capitala, in judetele Timisoara, Cluj , Brasov”, a precizat Gavril Cherhat. In alta ordine de idei, directorul executiv adjunct al CJP Maramures a mai spus ca din punct de vedere al indicatorilor de performanta, institutia pe care o reprezinta este situata in fruntea topului national.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns