Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Actiuni ca in filmele de aventuri pentru prinderea unui contrabandist in Muntii Gutai

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Au fost confiscate 7.470 pachete tigari, 30.000 lei si 15.000 euro

In cursul zilei de 5 octombrie a.c., in baza unor date si informatii detinute, politisti din cadrul IJPF Maramures au organizat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana. In urma unor actiunui, cu secvente decupate parca din filmele de aventuri, politistii au descoperit si confiscat 15.000 euro, 30.000 lei si 7.470 pachete de tigari in valoare de 64.000 lei. Este una dinte cele mai mari capturi de acest gen inregistrata in ultima perioada in zona de competenta a politistilor de frontiera maramureseni.

Marti, in jurul orei 10.45, un echipaj al politiei de frontiera a incercat sa opreasca in trafic, la iesirea din municipiul Sighetu Marmatiei, un autoturism marca Opel Zafira, condus de Toader H., din localitatea Remeti. Soferul nu a oprit la semnalul regulamentar al politistului, marind viteza autovehicului. Politistii de frontiera au trecut la urmarirea masinii, anutandu-i pe colegii lor de la IPJ Maramures sa incerce oprirea acesteia in Desesti. Truda politistilor a fost zadarnica, Toader a trecut in viteza pe langa ei continuandu-si drumul spre Baia Mare. La un moment dar, in zona muntoasa din Pasul Gutai, masina urmarita a disparut. S-a continuat supravegherea zonei si dupa aproape doua ore au oprit masina care cobora pe un drum forestier din munte. La control s-a constatat ca autovehiculul avea baia de ulei sparta, spoilerul din fata rupt, iar interiorul era gol. Toader a fost dus la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Sighet, in vreme ce politistii, in efective sporite, au luat la scotocit padurea din zona drumului forestier unde a fost gasita masina. A venit noaptea si nu au gasit nimic. Miercuri dimineata, politistii au reluat cercetarea si scotocirea zonei. Primele rezultate au venit abia in jurul orei 14 cand au fost descoperite in mai multe locuri, ascunse pe o suprafata foarte intinsa, sub frunze si crengi, cinci colete voluminoase invelite in folie neagra si legate incrucisat cu sfoara de culoare alba.

Banii au fost gasiti ingropati in pamant si acoperiti cu stiuleti de porumb

In urma inventarierii pachetelor a rezultat cantitatea de 3.290 pachete tigari de provenienta ucraineana, marca Viceroy si Jin Ling. S-a solicitat autorizatie de perchezitie la domiciliul lui Toader. In urma efectuarii perchezitiei domiciliare de catre politistii de frontiera, au fost descoperite ascunse intr-o groapa din curtea casei, sub o cantitate mare de pietris, sase colete voluminoase ambalate identic cu cele gasite in padure. Ele contineau 4.190 pachete de tigari, valoarea totala a acestora fiind de 64.000 lei. In urma extinderii cercetarilor, a fost descoperita o punga de plastic ingropata in pamant si acoperita cu stiuleti de porumb, in care se aflau 15.000 euro, 30.000 lei si 2 telefoane mobile. Intreaga cantitate de tigari, sumele de bani si telefoanele au fost ridicate in vederea confiscarii. Toader a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat in fata instantei cu propunerea de arestare preventiva pe 29 de zile. Toader si complicele sau, Ioan V., sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. Lui Toader i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioada de 30 de zile pentru ca nu a oprit la semnalul regulamentar al politistului. Cercetarile sunt contiuate sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei, in vederea documentarii si probarii intregii activitati infractionale si a identificarii tuturor persoanelor implicate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns