Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta: În PDL mint şi fură şi femeile şi bărbaţii, e egalitate de şanse

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat duminică, la Congresul femeilor PSD, că în PDL există egalitate de şanse între femei şi bărbaţi când vine vorba de furat sau minţit, subliniind că PSD trebuie să lupte zi de zi cu minciuna, prostia şi ticăloşia care guvernează ţara.

Liderul PSD a spus că s-ar putea să le suprindă pe femeile social-democrate cu faptul că nu va pleda pentru favorizarea lor în partid, ci pentru egalitate. “În politică nu există mai multe drepturi sau mai multe obligaţii pentru femei şi bărbaţi, nu există un monopol al puterii la una dintre categorii, aşa cum nu cred că există diferenţe în lucruri rele între femei şi bărbaţi. Mi-a trimis cineva, ştia că vin la această întâlnire cu dvs, şi mi-a trimis un citat din Henry Kissinger, care spunea că bărbaţii nu au cum să câştige niciodată războiul cu femeile, pentru că nu poţi câştiga un război când în fiecare noapte eşti în pat cu duşmanul. Motiv pentru care eu nu cred în războiul dintre cele două sexe, cred în colaborare şi cred că trebuie să fim uniţi în lupta pe care o dăm zi de zi cu minciuna, cu prostia, cu ticăloşia care guvernează în acest moment România”, a declarat Victor Ponta.

El a remarcat că în discursul său, Rovana Plumb era să discrimineze femeile, vorbind despre regimul Băsescu-Boc. “S-a corectat imediat Rovana, parcă mi-a citit gandurile, şi a vorbit de Băsescu, Udrea, Boc, Anastase, dacă vreţi continuăm: Videanu, Sulfina, Ridzi, Berceanu.  După cum vedeţi, când este vorba de furat sau minţit la PDL există egalitate de şanse, nu se fac discriminări, pot să mintă şi să fure la fel şi bărbaţii şi femeile”, a remarcat el.

Pe de altă parte, Ponta a apreciat că este evident că România este încă cea mai misogină ţară din ţările civilizate din Europa. El a dat şi un exemplu personal. “Am pretins tot timpul că sunt o persoană total străină de misoginism şi discriminare, dar ascultând-o pe Rovana mi-am adus aminte că atunci când pleacă şi Rovana şi Norica, şi Daciana cu avionul de 7 dimineaţa spre Bruxelles, primul meu gând e: <cine îmi face cafeaua în dimineaţa aia>.. Aşa încât cred că suntem toţi pasibili de a fi atinşi de acest microb. Nu spun că mi-aş dori foarte tare să arunce cu cafeaua pe mine Daciana, dar poate mă învaţă să fac şi eu singur”, a spus liderul social-democrat, citat de Newsin.

El a arătat că femeile i s-au părut întotdeauna mai curajoase în politică şi s-a simţit mai în siguranţă într-o bătălie alături de femei. “Am acasă un adversar politic de temut, mama, care a fost întrebată de cineva de la presă, după ce am spus eu că am vrut să-l bat pe domnul Boc: <Aşa l-aţi crescut doamnă pe Victor, să-l bată pe domnul Boc?> Iar mama a răspuns: <Păi dacă îl prindeam, îl băteam eu>. E mai radicală decât mine, dar în acelaşi timp îmi transmite de la toate prietenele ei pensionare ce trebuie să fac şi ce aşteaptă oamenii de la noi”, a spus Ponta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Mountain bike. Cross-country

Asculta acest articol Cupa Primaverii, editia a XV-a Duminica, 20 martie, in organizarea Clubului Sportiv Star Team Baia Mare, in