Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PSD nu merge la consultările de la Cotroceni, deoarece sunt invitaţi şi independenţii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

PSD îl anunţă printr-o scrisoare pe şeful statului că nu va participa la consultări atâta timp cât este invitat şi UNPR “partid născut prin fraudarea votului popular” şi îi propune lui Traian Băsescu fie să anuleze invitaţia pentru independenţi, fie să cheme opoziţia separat.

“Am primit solicitarea dumneavoastră de a participa la consultări în ziua de 11 octombrie la ora 12.00. Dorim să reafirmăm angajamentul şi dorinţa sinceră a Partidului Social Democrat de a participa cu orice ocazie la discuţii serioase şi consistente cu privire la Legea sistemul unitar de pensii publice şi la Legea educaţiei. Remarcăm însă că invitaţia a fost adresată şi altor partide decât celor parlamentare, partide care nu au participat la alegeri până în acest moment, şi care nu au niciun vot exprimat în mod democratic şi legal de către poporul român. Este evident că PSD nu va accepta şi nu va legitima niciodată o asemenea situaţie contrară regulilor statului de drept”, se arată în scrisoarea semnată de Victor Ponta.

Acesta îi aminteşte preşedintelui că a mai existat un moment, la consultările anterioare la care au participat partidele parlamentare, când PSD nu a acceptat să ia parte “la discuţii la care participau şi grupuri de traseişti politici”. “La acel moment, aţi inteles solicitarea noastră şi aţi reprogramat discuţia pentru a doua zi. Suntem convinşi că nu v-aţi schimbat părerea în această perioadă de timp. Reluăm şi de această dată solicitarea pe care am avut-o la acel moment, pozitia noastră fiind extrem de consecventă şi fermă în această privinţă”, mai scrie preşedintele PSD, citat de Newsin.

Social-democraţii susţin că Traian Băsescu are la îndemână două soluţii. “Prin urmare, rămâne la latitudinea dumneavoastră modalitatea de soluţionare a situaţiei, fie prin contramandarea invitaţiei adresate unui partid născut prin fraudarea votului popular, fie prin reprogramarea aceastei discuţii cu Opozitia (în cursul acestei zile sau cu o altă ocazie)”, conchide scrisoarea semnată de Ponta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns