Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Maramuresenii beneficiaza gratuit de teste de spirometrie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pana joi, 14 octombrie, maramuresenii isi pot depista anumite afectiuni pulmonare gratuit. Acestia trebuie doar sa se programeze la cabinetul de Explorari Functionale Respiratorii din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare, situat etajul I al unitatii spitalicesti. Pacientii se pot adresa medicilor de specialitate intre orele 12 si 14.

“Se vor face teste gratuite de spirometrie pentru depistarea bronsitelor cronice, a bronsitelor sau astmului bronsic. Avand in vedere ca tot mai multi tineri se apuca timpuriu de fumat, aceste teste sunt foarte binevenite, fiind indicate anual mai ales sa se faca in randul fumatorilor”, spune dr. Lucia Osan, director medical al Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare.

Campania se inscrie in cadrul Anului International al Plamanului, marcandu-se astfel Ziua Mondiala a Spirometriei. In mod normal, cei interesati ar trebui sa scoata din buzunare 65 de lei pentru a beneficia de o astfel de testare. Pacientii trebuie doar sa sufle in spirometru, medicii interpretand rezultatul pe loc.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns