Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PDL acuză opoziţia de tergiversarea Legii pensiilor pentru păstrarea privilegiilor parlamentarilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a anunţat marţi că democrat-liberalii vor solicita în plenul de miercuri procedura de urgenţă pe Legea pensiilor, acuzând opoziţia că doreşte prelungirea “la nesfârşit” a discutării proiectului pentru a păstra privilegiile parlamentarilor din legea veche.

“Pentru noi lucrurile sunt clare: şi PSD, PC şi PNL doresc să prelungească la nesfârşit discuţiile cu privire la această lege pentru a păstra privilegiile parlamentarilor, care sunt cuprinse în legea veche. Ei nu urmăresc modificarea acestei legi. Partidele care susţin Guvernul s-au pronunţat deja şi părerea noastră este formată”, a spus Rădulescu. Acesta a mai acuzat opoziţia că nu este interesată de vârsta de pensionare a femeilor, PSD şi PNL ţinând de fapt la pensiile speciale ale parlamentarilor şi ale altor categorii.

Punctul de vedere al PDL este ca în Parlament să se discute doar articolul sesizat de preşedintele Traian Băsescu, mai spune Rădulescu. “Este vorba de un singur articol, de fapt, este vorba de o singură cifră. Preşedintele comisiei de muncă (Petru Başa, PDL – n.r.) a propus un termen de două zile, apoi a cerut un termen de o săptămână, considerând că acest termen este absolut suficient pentru pronunţare”, a precizat senatorul.

El a anunţat că PDL va cere în plenul Senatului de miercuri dezbaterea Legii pensiilor în procedură de urgenţă.

Conducerea Senatului a decis marţi ca Legea pensiilor să primească raport din partea Comisiei de muncă până în data de 2 noiembrie, urmând a se aştepta până atunci şi punctul de vedere al Comisiei juridice privind amploarea modificărilor ce pot fi aduse Legii, a anunţat preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns