Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Spargere la reprezentanta Dacia din Baia Mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Locul pe unde au patruns in sediu este in afara zonei de actiune a camerelor de supraveghere

[slideshow id=4779]

In noaptea de 12/13 octombrie, sediul reprezentantiei Dacia din Baia Mare a fost spart de persoane necunoscute. Hotii au intrat in cladire dupa ce au fortat cu ranga un geam termopan din spatele imobilului, locul respectiv nefiind in vizorul camerelor de luat vederi. Din casierie au luat un seif din metal in care se afla suma de circa 5.000 lei si mai multe bonuri valorice.

Alarma nu s-a declansat, spargerea fiind descoperita miercuri dimineata, in jurul orei 8 de catre o angajata care a venit la serviciu. Reprezentanta are contract cu o firma specializata in serviciu de paza. Administratorii sustin ca doi paznici au supravegheat perimetrul in cursul noptii de cateva ori, dar nu au constatat nimic neobisnuit. Interesant e si faptul ca nu s-a declansat sistemul de alarma de la casierie in momentul in care hotii au patruns inauntru. Marius Robas, unul dintre actionarii reprezentantiei, este de parere ca spargatorii cunosteau foarte bine zona, ei actionand numai dupa ce au studiat cu atentie locul. “Cu siguranta ca nu a fost o spargere facuta la intamplare pentru ca prea multe lucruri le-a iesit perfect. Locul pe unde au patruns in sediu este in afara zonei de actiune a camerelor de supraveghere. Apoi, in casierie nu au intrat pe usa ci pe geam, evitand declansarea alarmei, acolo aflandu-se chiar sistemul de control al alarmei. Trebuie luat in calcul si faptul ca azi (miercuri) este zi de salariu in unitatea noastra, iar hotii s-au gandit ca sigur vor gasi banii destinati platii salariilor”, a spus Robas.

Alarma era in stare activa

Axenia Zoicas, casiera firmei, spune ca a avut fler cu o seara inainte deoarece a lasat in casa o suma mica de bani si 10-15 bonuri valorice a cate zece lei fiecare. Cea mai parte din incasarile zilei precedente le-a depus la banca. Ea a declarat ca alarma de pe usa casieriei era activata, fiind dezactivata miercuri dimineata cand a ajuns la lucru. Se poate spune ca “gazdele” au scapat destul de ieftin avand in vedere ca persoanele care au patruns si in sediul administrativ si au devastat unele birouri, n-au gasit decat cateva plicuri in care se aflau diferite sume de bani. Comisar Voichita Zehan, purtator de cuvant al IPJ Maramures, a declarat ca spargerea a fost anuntata la politie abia in cursul diminetii. Criminalistii care s-au deplasat la fata locului au prelevat probe si amprente si au audiat cativa dintre angajati. Politistii fac cercetari pentru a vedea daca au fost respectate normele privind siguranta seifului (cutiei de valori), dar si pentru identificarea autorilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns