Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ziua Medicului Pensionar a fost marcata si in Maramures

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

In judet sunt 250 de medici pensionari, dintre care doi peste 90 de ani

[slideshow id=4792]

Au fost cei care pana de nu mult au reusit sa rezolve problemele de sanatate pe care maramuresenii le aveau. Treptat i-au invatat pe cei mai tineri decat ei cum sa puna un diagnostic corect si care sunt cele mai bune tratamente in anumite afectiuni. Acum, au ajuns sa aiba ei nevoie de ajutorul si sprijinul celor mai tineri. Vorbim despre medicii pensionari. Ieri, toti medicii care s-au pensionat au fost felicitati de cei care nu i-au uitat.

La Hotel Ambasador a fost marcata Ziua Medicului Pensionar. Au fost prezenti doar 40 de membri ai Asociatiei Medicilor Pensionari Maramures. Nu pentru ca ceilalti 210 nu si-ar fi dorit sa fie acolo, ci pentru ca fie se deplaseaza mai greu fie unii au probleme de sanatate. Printre cei care au dorit sa transmita un mesaj cadrelor medicale pensionare s-au numarat dr. Calin Pop, managerul Spitalului Judetean Baia Mare, dr. Sabin Nemes Bota, director medical al aceleiasi unitati, Alexandru Deac, presedinte-director al Casei de Asigurari de Sanatate, dr. Daniel Pop, vicepresedinte al Colegiului Medicilor. “Ma bucur ca sunt alaturi de dumneavoastra in aceasta zi si va asigur ca intotdeauna am considerat ca o datorie de onoare omagierea aceastei zi speciale. Sunteti slujitori ai vietii pacientilor care acum va gasiti o binemeritata perioada de liniste profesionala. Din pacate, multa lume uita in aceste momente fostele glorii ale halatelor albe, care si-au pus mai presus de interesul personal, vietile pacientilor. Ne mandrim cu acesti colegi si nu imi ramane decat sa va doresc viata lunga si sanatate”, a spus dr. Calin Pop.

Medicii pensionari, invitati la evenimentele medicale organizate in Maramures

Asociatia Medicilor Pensionari Maramures are la ora actuala 250 de membri dintre care doi au varste de peste 90 de ani, respectiv dr. Elvira Stanescu – 93 de ani, dr. Petru Ulian – 91 de ani, iar 28 au trecut de 80 de ani. Cu toate acestea medicii nu se plang pentru ca au fost invatati sa treaca cu bine peste toate greutatile. ~n prezidiu au fost prezente si doua personalitati marcante. Dr. Irina Radu si dr. Ioan :chiopu, ambii medici primari pediatri. Acestia i-au sfatuit pe cadrele medicale sa nu faca abuz de antibiotice si de cortizon. “Sunt subiecte pe care ne dorim sa le dezbatem mai pe larg la alte intalniri pe care le vom avea cu medicii care activeaza in prezent. Pe vremea noastra nu se acorda atat de usor astfel de tratamente care cu siguranta fac mai mult rau decat bine utilizate in exces”, a puncat dr. Ioan Schiopu. Pe de alta parte, medicii pensionari au fost incurajati sa se prezinte la manifestarile medicale care au loc in judetul nostru, mai ales ca unii mai profeseaza. “Sunt doua evenimente importante pe care Colegiul Medicilor Maramures le organizeaza: MaraMedica si Scoala de vara de la Suior. MaraMedica va avea loc in 10-12 martie 2011, iar Scoala de vara in iulie. Speram sa va avem alaturi”, a spus dr. Daniel Pop. Dupa discutiile tematice, medicii pensionari au fost invitati sa ciocneasca cate o cupa cu sampanie. Acestea au continuat avand in vedere aspectele actuale ale sistemului de sanatate. Nu ne ramane decat sa ne alaturam si noi celor care le-au transmis “La multi ani!” medicilor pensionari.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns